detector.media
07.06.2019 14:55
Видання «theБабель» вибачилося перед Зеленським
Видання «theБабель» вибачилося перед Зеленським
Видання «theБабель» вибачилося перед Президентом України Володимиром Зеленським, працівниками його виборчого штабу, співвласником «Десни-Н» Андрієм Савченко та читачам за матеріал щодо пана Зеленського. У статті йшлося, що його кампанію фінансував бізнес-партнер Олександра Януковича, молодшого сина колишнього президента України.

Про це повідомляється на сайті видання.

Зазначається, що матеріал вийшов 4 червня, написала його журналістка Марія Ульяновська, правив головний редактор Гліб Гусєв. Він ґрунтувався на фінансовому звіті кандидата Зеленського, який він подав у Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

«У шостому абзаці ми написали, що великим донором кампанії був бізнесмен Андрій Савченко. Ми назвали його бізнес-партнером Олександра Януковича, молодшого сина експрезидента-втікача», – йдеться в повідомленні.  

У виданні уточнили, що після перевірки інформації, твердження виявилося неправдивим. За їх даними, пан Савченко володіє «Десною-Н» разом із Олександром Вікторовичем Януковичем,  проте це повний тезка сина експрезидента. Цю інформації також підтвердив колишній директор «Десни-Н» Геннадій Макухін.

Крім того, у «theБабелі» додали, що перед публікацією вони спробували взяти в Андрія Савченка коментар, однак їм не вдалося з ним зв'язатися. Водночас у штабі партії «Слуга народу» їм повідомили, що «пожертви приймала бухгалтерія, у якої не було можливості скрупульозно перевірити всіх донорів».

«Утім, у жодному разі не виправдовує нашу помилку. Інформація в матеріалі була саме помилкою; це не наслідок злого наміру чи політичного замовлення. Ми просимо за неї вибачення. theБабель проводить незалежну редакційну політику. Вона дозволяє нам писати на теми, які ми вважаємо суспільно важливими, і визнавати свої помилки, коли ми помиляємося», – наголосили у виданні.

Нагадаємо, у вересні 2018 року в Україні запустили нове інтернет-видання «The Бабель», яке позиціонується як суспільно-політичне видання, що пише про політику, бізнес, освіту, культуру, технології й новини в Україні та світі. Шеф-редактором нового видання виступила Катерина Коберник, заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». Головним редактором нового видання став Гліб Гусєв.

Фото: theБабель

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY