Коломойський заявив, що Україні варто оголосити дефолт

Коломойський заявив, що Україні варто оголосити дефолт

26 Травня 2019
2392
26 Травня 2019
13:44

Коломойський заявив, що Україні варто оголосити дефолт

2392
Олігарх, кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «1+1» та екс-співвласник «Приватбанку» Ігор Коломойський вважає, що президенту Володимиру Зеленському не треба слухати Захід, інакше «він закінчить, як Порошенко».
Коломойський заявив, що Україні варто оголосити дефолт
Коломойський заявив, що Україні варто оголосити дефолт

Про це він сказав в інтерв'ю Financial Times, пише «Новое время».

«На мою думку, ми повинні поводитися з нашими кредиторами, як Греція. Це приклад для України. Якщо Зеленський буде слухати [Захід] … він закінчить, як Порошенко. У нього будуть такі ж рейтинги - 5, 10, 15 - замість 73 відсотків», - сказав Ігор Коломойський.

У 2015 році Греція стала першою розвиненою країною, яка тимчасово не платила Міжнародному валютному фонду значну суму по кредиту. Коломойський, у свою чергу, вважає, що в дефолті немає нічого страшного.

«Скільки разів Аргентина оголошувала дефолт? І що, вони його реструктуризували», - сказав олігарх.

Також він вважає, що США та Євросоюз могли б списати зовнішні борги України.

«Це ваша гра, ваша геополітика. Вас не цікавить Україна. Ви хочете зашкодити Росії, а Україна - просто привід», - сказав він.

Перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова в інтерв'ю LB.ua кілька тижнів тому зазначила, що дефолт для України - в будь-якому випадку погано.

«Уявіть ситуацію: ви "дефолтнули"! Це значить, що в найближчому майбутньому вам ніхто грошей не дасть. Уряд вийти на зовнішні ринки не може, внутрішній ринок вже максимально віддав можливе. Що виходить: ми перестанемо платити пенсії, зарплати, фінансувати армію?  Або будемо змушені поміняти керівництво НБУ для того, щоб нове включило друкарський верстат? Інфляція залізе в гаманець до кожного», - сказала вона.

Нагадаємо, раніше Ігор Коломойський сказав, що використовуватиме канал «1+1» як батіг для того, щоб стимулювати нову владу йти до змін.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2392
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду