detector.media
26.05.2019 13:44
Коломойський заявив, що Україні варто оголосити дефолт
Коломойський заявив, що Україні варто оголосити дефолт
Олігарх, кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «1+1» та екс-співвласник «Приватбанку» Ігор Коломойський вважає, що президенту Володимиру Зеленському не треба слухати Захід, інакше «він закінчить, як Порошенко».

Про це він сказав в інтерв'ю Financial Times, пише «Новое время».

«На мою думку, ми повинні поводитися з нашими кредиторами, як Греція. Це приклад для України. Якщо Зеленський буде слухати [Захід] … він закінчить, як Порошенко. У нього будуть такі ж рейтинги - 5, 10, 15 - замість 73 відсотків», - сказав Ігор Коломойський.

У 2015 році Греція стала першою розвиненою країною, яка тимчасово не платила Міжнародному валютному фонду значну суму по кредиту. Коломойський, у свою чергу, вважає, що в дефолті немає нічого страшного.

«Скільки разів Аргентина оголошувала дефолт? І що, вони його реструктуризували», - сказав олігарх.

Також він вважає, що США та Євросоюз могли б списати зовнішні борги України.

«Це ваша гра, ваша геополітика. Вас не цікавить Україна. Ви хочете зашкодити Росії, а Україна - просто привід», - сказав він.

Перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова в інтерв'ю LB.ua кілька тижнів тому зазначила, що дефолт для України - в будь-якому випадку погано.

«Уявіть ситуацію: ви "дефолтнули"! Це значить, що в найближчому майбутньому вам ніхто грошей не дасть. Уряд вийти на зовнішні ринки не може, внутрішній ринок вже максимально віддав можливе. Що виходить: ми перестанемо платити пенсії, зарплати, фінансувати армію?  Або будемо змушені поміняти керівництво НБУ для того, щоб нове включило друкарський верстат? Інфляція залізе в гаманець до кожного», - сказала вона.

Нагадаємо, раніше Ігор Коломойський сказав, що використовуватиме канал «1+1» як батіг для того, щоб стимулювати нову владу йти до змін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY