Разумков вибачився за метафору про зґвалтування в ефірі «Права на владу»

Разумков вибачився за метафору про зґвалтування в ефірі «Права на владу»

18 Травня 2019
4259
18 Травня 2019
11:44

Разумков вибачився за метафору про зґвалтування в ефірі «Права на владу»

4259
Радник новообраного президента Володимира Зеленського - Дмитро Разумков - в ефірі ток-шоу «Право на владу» на каналі «1+1» назвав Верховну Раду дівчиною, яку не варто ґвалтувати.
Разумков вибачився за метафору про зґвалтування в ефірі «Права на владу»
Разумков вибачився за метафору про зґвалтування в ефірі «Права на владу»

Про це він сказав, коли відповідав на питання народного депутата Віктора Бондаря (партія «Відродження»). Нардеп питав пана Разумкова щодо ставлення команди Зеленського до законів про зняття депутатської недоторканності, закон про тимчасові слідчі комісії, про імпічмент президента і про виборчу систему.

«Ваше ставлення до цих законопроектів? Чи готовий Зеленський сьогодні піти, хай я назву грубо, на ґвалтування Верховної Ради і перед цими виборами показати справжнє обличчя кожної фракції, кожної партії? Поставити ці питання на голосування. І хай парламент проявиться, і всі проявляться, як вони все це підтримують», - сказав Бондар.

«Дякую за питання. Я гадаю, що на зґвалтування точно йти не варто. Да і дівчина так собі», - відповів пан Разумков.

Далі він розповів, що перераховані нардепом закони про імпічмент, зняття недоторканості та зміну виборчої системи зафіксовані у програмі новообраного президента.

Зазначимо, що після того нардеп Бондар ще розвинув метафору, яку раніше озвучив: «Але цю Раду інколи корисно вже й погвалтувати».

На невдалу метафору в ефірі ток-шоу звернула увагу активістка, продюсерка Оксана Іванців на своїй сторінці у Facebook.

«Кажуть у Зе Команді є експертка з гендерної рівності? Думаю тут треба провести серйозну роботу. Здавалось мені, що після серії флешмобів #янебоюсьсказати та #metoo так "жартувати" стало як мінімум непристойно, а тим більше говорити таке з екранів ТБ», - написала вона.

У коментарях під дописом Дмитро Разумков написав: «В жодному разі нікого не хотів образити. Мабуть, не найкоректніше з моїх висловлювань. Прошу вибачення».

У відповідь на ці вибачення Оксана Іванців доповнила свій допис. 

«Щоб хоч якось загладити ситуацію, варто вибачитись не тільки в коментарях на моїй сторінці, а на широкий загал, щоб ці слова могли дійти до тих, кого це могло ранити. Це буде гідний приклад для інших, особливо політиків», - написала вона.

Від народного депутата Віктора Бондаря за слова «корисно вже й погвалтувати» вибачень не вимагали.

Нагадаємо, раніше Дмитро Разумков повідомив, що основним методом розвитку української мови має бути «стимулюючий». За його словами, «метод пряника дає більше ефективності в цьому питанні».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4259
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Прохожий
1776 дн. тому
Він то вибачився, але своїм висловом показав свій моральний і культурний рівень. Команда Зеленського у всій красі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду