У Зеленського розповіли, як планують розвивати українську мову

У Зеленського розповіли, як планують розвивати українську мову

22 Квітня 2019
4805

У Зеленського розповіли, як планують розвивати українську мову

4805
Дмитро Разумков, спікер виборчого штабу Володимира Зеленського, повідомив, що основним методом розвитку української мови має бути «стимулюючий». За його словами, «метод пряника дає більше ефективності в цьому питанні».
У Зеленського розповіли, як планують розвивати українську мову
У Зеленського розповіли, як планують розвивати українську мову

Про це 22 квітня представник штабу Володимира Зеленського повідомив на брифінгу, передає «Українська правда».

«Розвиток і підтримка державної мови – це одна із ключових прерогатив президента. Але методи мають бути стимулюючими, а не йти за методом батога. Метод пряника дає більше ефективності, у цьому питанні зокрема», – сказав він.   

Дмитро Разумков також прокоментував готовність команди Зеленського політично підтримати закон про мову, який наразі розглядає Верховна Рада, наголосивши, що для початку парламент має погодити всі правки і ухвалити документ.

«Виходячи з позиції Зеленського, яка була озвучена раніше, єдиною державною мовою в Україні є українська мова», – доадв він.

Нагадаємо, кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив на брифінгу 21 квітня, що підтримує мовний закон, однак до нього має запитання. Раніше він сказав, що його команда хоче запросити журналістів і блогерів, та презентувати їм план «інформаційної війни» щодо повернення Донбасу

Фото: Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4805
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TOP
1823 дн. тому
На прикладі самого Разумкова доведено що метод пряника по відношенню до москалі неефективний.
Володимир
1824 дн. тому
Цікаво, а на якій мові він про це розповідав?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду