Порошенко не буде зустрічатись із Зеленським на стадіоні - БПП

Порошенко не буде зустрічатись із Зеленським на стадіоні - БПП

3 Квітня 2019
2048
3 Квітня 2019
21:07

Порошенко не буде зустрічатись із Зеленським на стадіоні - БПП

2048
Народна депутатка від партії «Блок Петра Порошенка» Марія Іонова заявила, що чинний голова держави та кандидат у президенти Петро Порошенко не буде виходити на дебати з іншим кандидатом, Володимиром Зеленським, на стадіоні.
Порошенко не буде зустрічатись із Зеленським на стадіоні - БПП
Порошенко не буде зустрічатись із Зеленським на стадіоні - БПП

Про це вона заявила в ефірі «Громадського».

«Тому ми говоримо про ці дебати... Президент Порошенко - європеєць, і він на стадіоні не буде зустрічатись, він буде зустрічатись в телестудії, де мають нормально, професійно відбутись дебати... А на стадіон до нього (Зеленського, - ред.) може прийти Павелко (президент Федерації футболу України, - ред.) і зіграти у футбол», - сказала Іонова.

Нагадаємо, 3 квітня у Facebook було опубліковане відеозвернення Володимира Зеленського до Петра Порошенка з викликом провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів». Зеленський дал Порошенку 24 години на рішення, на сторінці «Команди Зеленського» у соцмережі запущено live-відео із зворотнім відліком часу.

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія вважає, що проведення дебатів на стадіоні можливе, проте це не місія Суспільного і Порошенко виклик не прийме.

Як відомо, проведення передвиборних дебатів у разі призначення другого туру президентських виборів передбачено законом «Про вибори Президента України» (стаття 62). Такі дебати фінансуються за рахунок коштів державного бюджету і проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19:00 і 22:00 у прямому ефірі тривалістю не менше 60 хвилин, транслюються на «Першому Національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України» (правонаступниками НТКУ та НРКУ є Національна суспільна телерадіокомпанія України), а також можуть транслюватися іншими каналами мовлення. За законом кандидати беруть участь у теледебатах особисто, а в разі відмови одного з кандидатів або неможливості його участі час надається іншому кандидату для проведення передвиборної агітації. Проведення теледебатів організовується Національною телекомпанією України (її правонаступник – НСТУ), тобто саме мовник визначає формат і місце проведення дебатів.

Раніше Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів на пост президента України, що пройшли в другий тур виборів, узяти участь у дебатах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2048
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду