Дебати на «Олімпійському» - це шоу, Порошенко на це не піде - Зураб Аласанія

Дебати на «Олімпійському» - це шоу, Порошенко на це не піде - Зураб Аласанія

3 Квітня 2019
2466
3 Квітня 2019
20:19

Дебати на «Олімпійському» - це шоу, Порошенко на це не піде - Зураб Аласанія

2466
Кандидат у президенти Володимир Зеленський кинув виклик своєму супернику та чинному президенту України Петру Порошенку провести дебати перед другим туром виборів на НСК «Олімпійський». Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія вважає, що такий формат можливий, але Порошенко виклик не прийме.
Дебати на «Олімпійському» - це шоу, Порошенко на це не піде - Зураб Аласанія
Дебати на «Олімпійському» - це шоу, Порошенко на це не піде - Зураб Аласанія

Про це пан Зураб сказав у коментарі «Детектору медіа». Відеоролик Зеленського він назвав «зухвалим ультматумом не надто ввічливого характеру», проте тон спілкування між опонентами, на його думку, нечемними коментарями задав сам Порошенко.

«У відеоролику нічого не звучить про формат. Не вважаю, що опонент його (виклик, - ред.) прийме. Це, швидше, шоу, ніж дебати. Не проблема організувати такі речі. Це, скоріше, концертний майданчик - і є відповідні концертні організації, які можуть це робити. У країні є такі технології, це не складно. Але є інша сторона. І нам потрібно між ними всі ці умови приводити у відповідність. Тобто виступати посередником. Цілком можливо. Нічого неможливого в цьому не бачу», - сказав він.

Голова НСТУ додав, що організаця такого роду шоу не є місією Суспільного.

«Я просто не думаю, що його опонент погодиться. Я думаю, що буквально через день він (Порошенко - ред.) запропонує зустрічний формат такого ж інформаційно-ударного характеру, в якомусь іншому місці», - припустив пан Зураб.

Він також зазначив, що пропозиція Зеленського, щоб дебати на стадіоні транслювали усі телеканали, збігається з тим, що й так прописано у законі.

«Якби воно було організовано в студії, що було б набагато простіше і легше, ми точно так же роздавали б сигнал, ми зобов'язані робити це згідно із законом. Те ж саме буде і там», - додав Зураб Аласанія.

Нагадаємо, 3 квітня у Facebook було опубліковане відеозвернення Володимира Зеленського до Петра Порошенка з викликом провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів».

Проведення передвиборних дебатів у разі призначення другого туру президентських виборів передбачено законом «Про вибори Президента України» (стаття 62). Такі дебати фінансуються за рахунок коштів державного бюджету і проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19:00 і 22:00 у прямому ефірі тривалістю не менше 60 хвилин, транслюються на «Першому Національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України» (правонаступниками НТКУ та НРКУ є Національна суспільна телерадіокомпанія України), а також можуть транслюватися іншими каналами мовлення. За законом кандидати беруть участь у теледебатах особисто, а в разі відмови одного з кандидатів або неможливості його участі час надається іншому кандидату для проведення передвиборної агітації. Проведення теледебатів організовується Національною телекомпанією України (її правонаступник – НСТУ), тобто саме мовник визначає формат і місце проведення дебатів.

Раніше Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів на пост президента України, що пройшли в другий тур виборів, узяти участь у дебатах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2466
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду