detector.media
03.04.2019 21:07
Порошенко не буде зустрічатись із Зеленським на стадіоні - БПП
Порошенко не буде зустрічатись із Зеленським на стадіоні - БПП
Народна депутатка від партії «Блок Петра Порошенка» Марія Іонова заявила, що чинний голова держави та кандидат у президенти Петро Порошенко не буде виходити на дебати з іншим кандидатом, Володимиром Зеленським, на стадіоні.

Про це вона заявила в ефірі «Громадського».

«Тому ми говоримо про ці дебати... Президент Порошенко - європеєць, і він на стадіоні не буде зустрічатись, він буде зустрічатись в телестудії, де мають нормально, професійно відбутись дебати... А на стадіон до нього (Зеленського, - ред.) може прийти Павелко (президент Федерації футболу України, - ред.) і зіграти у футбол», - сказала Іонова.

Нагадаємо, 3 квітня у Facebook було опубліковане відеозвернення Володимира Зеленського до Петра Порошенка з викликом провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів». Зеленський дал Порошенку 24 години на рішення, на сторінці «Команди Зеленського» у соцмережі запущено live-відео із зворотнім відліком часу.

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія вважає, що проведення дебатів на стадіоні можливе, проте це не місія Суспільного і Порошенко виклик не прийме.

Як відомо, проведення передвиборних дебатів у разі призначення другого туру президентських виборів передбачено законом «Про вибори Президента України» (стаття 62). Такі дебати фінансуються за рахунок коштів державного бюджету і проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19:00 і 22:00 у прямому ефірі тривалістю не менше 60 хвилин, транслюються на «Першому Національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України» (правонаступниками НТКУ та НРКУ є Національна суспільна телерадіокомпанія України), а також можуть транслюватися іншими каналами мовлення. За законом кандидати беруть участь у теледебатах особисто, а в разі відмови одного з кандидатів або неможливості його участі час надається іншому кандидату для проведення передвиборної агітації. Проведення теледебатів організовується Національною телекомпанією України (її правонаступник – НСТУ), тобто саме мовник визначає формат і місце проведення дебатів.

Раніше Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів на пост президента України, що пройшли в другий тур виборів, узяти участь у дебатах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY