Кононенко подасть до закордонного суду на «Радіо Свобода» – штаб Порошенка

Кононенко подасть до закордонного суду на «Радіо Свобода» – штаб Порошенка

29 Березня 2019
1141
29 Березня 2019
17:00

Кононенко подасть до закордонного суду на «Радіо Свобода» – штаб Порошенка

1141
Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко збарається подати до закордонного суду на «Радіо Свобода», яка є виробником проекту журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях».
Кононенко подасть до закордонного суду на «Радіо Свобода» – штаб Порошенка
Кононенко подасть до закордонного суду на «Радіо Свобода» – штаб Порошенка

Про це повідомляє «Українська правда».

Спікер виборчого штабу Президента України Петра Порошенка Олег Медведєв на брифінгу 29 березня назвав чорним піаром і брудною передвиборною технологією розслідування журналістів проекту «Схеми» «П. дав добро: як друг президента Кононенко заробляв на аферах в енергетиці», яке було оприлюднено ввечері 28 березня.

За словами Медведєва, один із фігурантів цього розслідування, народний депутат Ігор Кононенко має намір подати позов до суду на «Радіо Свобода» (виробник проекту «Схеми»). 

«Він вважає поширену інформацію недостовірною, а також виготовленою з грубим порушенням журналістських стандартів. Відповідно він прийняв рішення найближчим часом подати позов до суду на "Радіо Свобода. Хотів би наголосити, що цей позов буде не до українського суду, а до закордонного. І, наскільки мені відомо, Кононенко мав певну розмову з Гремом Аткінсом і Грем погодився представляти його інтереси і організації цього судового позову», - сказав Олег Медведєв.

Британский адвокат Грем Аткінс, який також був присутній на брифінгу, підтвердив, що мав розмову з Кононенком і погодився представляти його інтереси.

Нагадаємо, Ігор Кононенко звинуватив журналістів проекту «Схеми: корупція в деталях» у маніпуляціях, порушенні журналістських стандартів та Кодексу журналістської етики. Він написав на своїй фейсбук-сторінці, що редакція проекту надіслала йому запит на коментар, і він пообіцяв надати відповідь протягом п'яти днів, як того вимагає українське законодавство, але журналісти випустили програму в ефір того ж вечора, без його коментарів. 

У коментарі  «Детектору медіа» керівниця проекту «Схеми» Наталія Седлецька повідомила, що Ігор Кононенко підміняє поняття, бо «запит на публічну інформацію (на який законом справді відводиться п'ять днів) і прохання журналістів про коментар – зовсім різні речі». Вона також додала, що журналісти намагалися отримати коментар різними способами, а не лише запитом, який пан Кононенко опублікував на своїй фейсбук-сторінці.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1141
Читайте також
31.03.2019 11:54
Українська правда
865
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
xbnfx
1853 дн. тому
Вздрючили BBC за брехню, вздрючать і т.зв. Свободу, які плутають свободу слова зі свободою слововиверження.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду