detector.media
29.03.2019 19:36
«Схеми» повідомили, що передали до НАБУ записи розмов Кононенка
«Схеми» повідомили, що передали до НАБУ записи розмов Кононенка
Раніше нардеп Ігор Кононенко звинуватив журналістів проекту «Схеми: корупція в деталях» у маніпуляціях, а журналісти його - у брехні. Кононенко збарається подати до закордонного суду на «Радіо Свобода», яка є виробником проекту «Схеми».

У свою чергу, журналісти проекту «Схеми: корупція в деталях» повідомили, що на запит Національного антикорупційного бюро (НАБУ) вже передали детективам записи розмов бізнесмена Дмитра Крючкова з нардепом Ігорем Кононенком та братами Суркісами.

Журналісти зазначають, що не бояться суду, бо «ретельно перевірили наведені у своєму розслідуванні факти». 

Як відомо, НАБУ проводить офіційне розслідування про розкрадання коштів «Запоріжжяобленерго», у рамках якого вже повідомила про підозру бізнесмену Дмитру Крючкову. За словами детектива, бюро також вивчає причетність до схеми Ігоря Кононенка та братів Суркісів, останніх раніше вже викликали на допит. У записах, оприлюднених журналістами, співрозмовники, у тому числі, обговорюють і цю оборудку.

«Ми не боїмося суду, оскільки впевнені у правдивості викладених у розслідуванні фактів, які були ретельно перевірені нашою редакцією», - зазначила керівниця проекту «Схеми» Наталка Седлецька.

Нагадаємо, 28 березня 2019 нардеп Ігор Кононенко звинуватив журналістів проекту «Схеми: корупція в деталях» у маніпуляціях, порушенні журналістських стандартів та Кодексу журналістської етики. Він написав на своїй фейсбук-сторінці, що редакція проекту надіслала йому запит на коментар, і він пообіцяв надати відповідь протягом п'яти днів, як того вимагає українське законодавство, але журналісти випустили програму в ефір того ж вечора, без його коментарів.
У коментарі «Детектору медіа» керівниця проекту «Схеми» Наталія Седлецька повідомила, що Ігор Кононенко підміняє поняття, бо «запит на публічну інформацію (на який законом справді відводиться п'ять днів) і прохання журналістів про коментар – зовсім різні речі». Вона також додала, що журналісти намагалися отримати коментар різними способами, а не лише запитом, який пан Кононенко опублікував на своїй фейсбук-сторінці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY