Україна запровадила санкції проти російських видавництв і книжкових інтернет-магазинів

Україна запровадила санкції проти російських видавництв і книжкових інтернет-магазинів

22 Березня 2019
3448
22 Березня 2019
18:52

Україна запровадила санкції проти російських видавництв і книжкових інтернет-магазинів

3448
Україна запровадила санкції проти дев’яти російських видавництв та трьох власників інтернет-порталів, які поширюють російські книги. Про це повідомила прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення.
Україна запровадила санкції проти російських видавництв і книжкових інтернет-магазинів
Україна запровадила санкції проти російських видавництв і книжкових інтернет-магазинів

Нові санкції запроваджено рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеним у дію указом президента № 82/2019 від 19 березня.

Запровадження санкцій ініціював Деркомтелерадіо. За даними відомства, зазначені в санкційному списку російські компанії «систематично поширюють антиукраїнську пропагандистську продукцію».

«За результатами моніторингу складено перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної,расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободилюдини. Станом на 20 березня до переліку внесено 208 видань, випущених 35 російськими видавництвами», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найактивнішими виробниками пропагандистської антиукраїнської видавничої продукції виявилися російські видавництва ТОВ «ТД Алгоритм»», ЗАТ «Книжный мир», ТОВ «Издательство «Эксмо», ТОВ «Вече», ТОВ «Издательство Центрполиграф», ТОВ «Издательство Яуза», ТОВ «Издательство АСТ», «Издательский дом «Питер», ТОВ «Яуза-пресс».

Щодо них обмеження введені терміном на три роки. Зокрема, вони передбачають: обмеження торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконанняекономічних та фінансових зобов’язань; інші санкції, що відповідають принципам їхзастосування, встановленим законом.

Крім того, до санкційних списків потрапили три юридичні особи, які через свої інтернет-портали поширюють російські книги, а саме: ТОВ «Лабиринт.Ру» (книжковий інтернет-магазин «Лабиринт»), ТОВ «ЛитРес» (бібліотека електронних книг litres.ru) та ТОВ «Рексофт», який є власником інтернет-магазину «Озон.Ру». Санкції проти них передбачають: обмеження торговельних операцій та заборону надання інтернет-провайдерами послуг з доступу користувачів інтернету до зазначених ресурсів.

Нагадаємо, цим же указом Рада національної безпеки і оборони України застосувала персональні санкції щодо 13 іноземних журналістів, 10 з яких були спостерігачами за так званими «виборами» в тимчасово окупованих Російською Федерацією окремих районах Донецької та Луганської областей.

Фото: "Заборона"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3448
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду