У нових санкційних списках 13 іноземних журналістів: 10 із них спостерігали за так званими «виборами» в ОРДЛО

У нових санкційних списках 13 іноземних журналістів: 10 із них спостерігали за так званими «виборами» в ОРДЛО

21 Березня 2019
1408
21 Березня 2019
18:20

У нових санкційних списках 13 іноземних журналістів: 10 із них спостерігали за так званими «виборами» в ОРДЛО

1408
Рада національної безпеки і оборони України застосувала персональні санкції щодо 13 іноземних журналістів, 10 з яких були спостерігачами за так званими «виборами» в тимчасово окупованих Російською Федерацією окремих районах Донецької та Луганської областей.
У нових санкційних списках 13 іноземних журналістів: 10 із них спостерігали за так званими «виборами» в ОРДЛО
У нових санкційних списках 13 іноземних журналістів: 10 із них спостерігали за так званими «виборами» в ОРДЛО

Нові санкції запроваджено рішенням РНБО від 19 березня, введеним у дію указом Президента України № 82/2019 від 19 березня. Загалом у санкційних списках 848 фізичних осіб і 294 юридичні особи.

Зокрема, під санкції потрапили такі іноземні медійники:

  1. Рібейро Клаудіо (Рибейро Клаудио), громадянин Федеративної Республіки Бразилія, публіцист, диригент, член ЦК Компартії Бразилії, спостерігач за так званими «виборами в ЛНР/ДНР».
  2. Ставропулос Статіс (Ставропулос Статис), громадянин Грецької Республіки, журналіст, спостерігач за т.зв. «виборами в ЛНР/ДНР», спостерігач за так званими «виборами в ЛНР/ДНР».
  3. Маркес Ісаак (Маркес Исаак), громадянин Королівства Іспанія, учасник незаконного збройного формування ДНР,кореспондент інформаційного агенства Newsfront, спостерігач за так званими «виборами в ЛНР/ДНР».
  4. К’єза Джульєтто (Кьеза Джульетто, Chiesa Giulietto), громадянин Італійської Республіки, проросійський журналіст, екс-депутат Європарламенту,член правої партії «Брати Італії – національний альянс», спостерігач за так званими «виборами в ЛНР/ДНР».
  5. Рональд ван Амеронген (Рональд ван Амеронген, Ronald Van Amerongen), громадянин Королівства Нідерланди, проживає у т.зв. «ЛНР», журналіст, позаштатний кореспондентагентства новин «Донай», спостерігач за так званими «виборами в ЛНР/ДНР».
  6. Ілаясон Джордж (Илаясон Джордж), громадянин США, журналіст видання Washington’s Blog, проживає на непідконтрольній території Луганської обл., спостерігач за так званими «виборами в ЛНР/ДНР».
  7. Депрем Окай (Deprem Okay), громадянин Турецької Республіки, проживає на території окупованого Донбасу,журналіст інформагенції Evrensel, спостерігач за так званими «виборами в ЛНР/ДНР».
  8. Путконєн Янус (Путконен Янус, Putkonen Yanus), громадянин Фінляндської Республіки, журналіст, редактор агенції новин DONi News, спостерігач за так званими «виборами в ЛНР/ДНР».
  9. Екман Ярмо (Экман Ярмо, Ekman Jarmo), громадянин Фінляндської Республіки, керівник «Товариство дружби «Фінляндія – Новоросія», журналіст, спостерігач за так званими «виборами в ЛНР/ДНР».
  10. Неан Крістель (Нэан Кристель, Neant Christelle), громадянка Французької Республіки, журналіст агентства DONi Press, спостерігач за так званими «виборами в ЛНР/ДНР»
  11. Оксенрайтер Мануель (німецькою мовою Ochsenreiter Manuel), головний редактор ультраправого німецького журналу «Zuerst!», співробітник російського Центру стратегічної кон’юнктури,неодноразово відвідував тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Цей журналіст підозрюється в причетності до підпалу спілки угорців в Ужгороді.
  12. Ліатсос Дімітріос (грецькою мовою Λιάτσος Δημήτρης), кореспондент грецької корпорації телерадіомовлення (грецькою мовою Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ERT) в Російській Федерації, автор низки публікацій з російської тематики у грецькому виданні Tribune.gr, активний політичний коментатор, учасник політичних ток-шоу на російських телеканалах.
  13. Софокліс Софоклі Яннії, громадянин Республіки Кіпр, з 2011 року головний редактор московського бюро кіпрського політичного видання «Харагві» (грецькою – Χαραυγή), партійної газети Прогресивної партії трудового народу Кіпру (ΑΚΕΛ), доктор юридичних наук, колишній співробітник посольства Республіки Кіпр у м. Москві.

Щодо всіх 13 іноземних медійників застосовано такі санкції, як блокування активів і відмова в наданні та скасування віз і заборона в’їзду на територію України. А щодо тих десяти, які були спостерігачами на так званих «виборах» на окупованій території, також застосовано санкцію «запобігання виведенню капіталів за межі України».

Нагадаємо, що цим же рішенням Рада національної безпеки та оборони України доручила Службі безпеки України завершити перевірку можливої причетності до терористичної діяльності каналів «112 Україна» та NewsOne. Якщо це підтвердиться, тоді буде можливо застосувати щодо них санкції.

Нагадаємо, що РНБО запроваджувала санкції щодо іноземних фізичних і юридичних осіб у 2017, 2018 роках.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1408
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду