ГПУ отримала доступ до рахунків фірми «Ветек Медіа Інвест» Курченка, яка придбала медіахолдинг UMH

ГПУ отримала доступ до рахунків фірми «Ветек Медіа Інвест» Курченка, яка придбала медіахолдинг UMH

5 Травня 2018
2956
5 Травня 2018
10:00

ГПУ отримала доступ до рахунків фірми «Ветек Медіа Інвест» Курченка, яка придбала медіахолдинг UMH

2956
Слідчі ГПУ отримали доступ до рахунків, за якими обліковувались операції за кредитним договором на суму 160 мільйонів доларів від 2013 року, укладеним між ТОВ «Ветек Медіа Інвест» та «Укрексімбанком», а також до рахунків офшорних кіпрських компаній.
ГПУ отримала доступ до рахунків фірми «Ветек Медіа Інвест» Курченка, яка придбала медіахолдинг UMH
ГПУ отримала доступ до рахунків фірми «Ветек Медіа Інвест» Курченка, яка придбала медіахолдинг UMH

Генеральна прокуратура України отримала доступ до рахунків ТОВ «Ветек Медіа Інвест» олігарха-втікача Сергія Курченка, відкритих в «Укрексімбанку». Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду Києва від березня 2018 року, повідомляє «Українська правда» з посиланням на проект «Марлін».

Зазначається, що слідчі ГПУ отримали доступ до рахунків, за якими обліковувались операції за кредитним договором на суму 160 мільйонів доларів від 2013 року, укладеним між ТОВ «Ветек Медіа Інвест» та «Укрексімбанком», а також до рахунків офшорних кіпрських компаній Kviten Solution Limited та Quickpace Limited та низки інших документів, які надавалися для оформлення згаданого кредиту.

За даними слідства, придбання акцій UMH Group фірмою «Ветек Медіа Інвест» за рахунок кредитних коштів, наданих «Укрексмібанком», мають ознаки відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Станом на квітень 2016 року кредит у 160 мільйонів доларів був погашений. За інформацією слідства, погашення відбулось фактично за рахунок: списання коштів з депозитних рахунків Kviten Solution Limited, Sabulong Trading LTD та Quickpace Limited; пред'явлення до погашення наданих у заставу сертифікатів казначейських зобов'язань України у кількості 100 тисяч штук; за рахунок коштів фіктивних фірм ТОВ «Торенія», ТОВ «Торговий Дім Ветек», ТОВ «Кватро Мегатех», ТОВ «Мевель», ТОВ «Ріверан Делюкс» та ТОВ «Запорожский коксохимремонт».

Повідомляється, що ТОВ «Торенія» також проходить по кримінальних справах поліції як фірма, через яку відмивали гроші переможці на тендерах з благоустрою м. Харкова протягом 2011-15 років.

Також зазначається, що ТОВ «Запорожский коксохимремонт» протягом 2011-2013 років самостійно виграло на тендерах переважно дочірніх структур «Нафтогазу України» понад 227 млн грн.

Нагадаємо, Печерський районний суд заарештував цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна бізнесмена-втікача часів екс-президента Віктора Януковича Сергія Курченка.

Про арешт коштів компанії «Український медіа-холдинг» (UMH), кінцевим бенефіціаром якої є згаданий бізнесмен, клопотали група прокурорів і слідчих Генеральної прокуратури, що здійснюють розслідування відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом. Слідчі зокрема вказували на ризик втрати цих активів і на те, що в разі доведеності їх незаконного походження вони підлягають процедурі спецконфіскації.

Суд, вивчивши надані правоохоронцями документи, задовольнив клопотання слідчих і прокурорів ГПУ і наклав арешт на корпоративні, інтелектуальні права, а також на частину нерухомого майна, що належить холдингу.

Як повідомляв «Детектор медіа», на початку грудня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що прокуратура проводить дії, пов'язані зі спецконфіскацією медіахолдингу UMH, що належить Сергієві Курченку.

У січні 2018 року стало відомо, що Печерський районний суд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH, який належить олігархові-втікачеві Сергію Курченку, Національному агентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2956
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду