Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 13 книжок з РФ

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 13 книжок з РФ

1 Лютого 2019
1270
1 Лютого 2019
13:16

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 13 книжок з РФ

1270
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс Шоу», ТОВ «Етніктрейд», ТОВ «Якабу Трейд», ТОВ «Форс Україна», ТОВ «Перо» та ПП «Видавництво "Махаон-Україна"» у ввезенні з Росії 13 книжок, у яких експерти побачили ознаки російської пропаганди
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 13 книжок з РФ
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 13 книжок з РФ

Про це повідомляє прес-служба Деркжомтелерадіо.

Зокрема, не надано дозволів на ввезення низки дитячих книг, в оформленні яких використана комуністична символіка або символіка РФ. 

Заборонено ввозити в Україну книжку Микити Непряхіна «Убеждай и побеждай. Секреты эффективной аргументации», в якій  прикладом «ефективних» аргументів слугують цитати Леніна і Сталіна, що є прямою пропагандою комуністичної ідеології, забороненої в Україні, зауважує Держкомтелерадіо.

Не дали експерти дозволу також на ввезення і розповсюдження в Україні книги Є. Торчинова «Путь запредельного: Религии мира. Психотехника и трансперсональные состояния», яка, як повідомляє Держкомтелерадіо, пропагує РФ та розпалює міжетнічну, релігійну ворожнечу.

Також заборонили книжку Андрія Шария «Балканы: окраины империй» (видавництво «Азбука Аттика») та книгу творів Сергія Довлатова видавництва «Азбука Аттикус». Книжка містить передмову, у якій пропагується Сергій Безруков, який є у списку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України.

У 2018 році Держкомтелерадіо надав 97 відмов у видачі дозволів на ввезення 477 тис. примірників видань антиукраїнського змісту, складено 27 протоколів про штрафи на понад 1 млн грн.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1270
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду