Андрій Лесик і Євген Червоненко подали до суду на членів Незалежної медійної ради

Андрій Лесик і Євген Червоненко подали до суду на членів Незалежної медійної ради

7 Лютого 2019
2505
7 Лютого 2019
13:40

Андрій Лесик і Євген Червоненко подали до суду на членів Незалежної медійної ради

2505
Політики Андрій Лесик і Євген Червоненко, які є активними учасниками ефірів телеканалу NewsOne, подали до суду на членів Незалежної медійної ради, яка знайшла в їхніх висловлюваннях мову ворожнечі та російську пропаганду.
Андрій Лесик і Євген Червоненко подали до суду на членів Незалежної медійної ради
Андрій Лесик і Євген Червоненко подали до суду на членів Незалежної медійної ради

Про їхні позови стало відомо під час засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка 7 лютого розглядала результати позапланової перевірки каналу NewsOne.

Нацрада отримала листи від Євгена Червоненка й Андрія Лесика, які повідомили, що подали до суду на членів Незалежної медійної ради позови про захист честі і гідності та спростування інформації, поширеної у висновку Незалежної медійної ради. Політики попросили Нацраду відкласти розгляд питання про результати перевірки NewsOne до результатів розгляду справи в суді, адже висновок Незалежної медійної ради мав стати одним з обґрунтувань рішення Нацради.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук сказала, що Нацрада готова долучитися до цього судового процесу на стороні відповідачів.

Член Незалежної медійної ради, директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко сказав «Детектору медіа», що відповідачами за позовом Андрія Лесика виступають голова НМР Наталія Лигачова, секретар НМР Ігор Розкладай і Центр демократії та верховенства права.

«Судовий позов поданий і безпосередньо проти ЦЕДЕМ, ми будемо захищати свою експертну позицію, яка є оціночними судженнями, оскільки експерти дають свою оцінку висловлюванням в ефірі NewsOne. Вважаю, що це є спробою тиску на діяльність громадських організацій», - сказав Тарас Шевченко на засіданні Нацради.

Від детальніших коментарів «Детектору медіа» пан Шевченко поки утримався.

Нагадаємо, 10 грудня 2018 року Незалежна медійна рада за зверненням Нацради дійшла висновку, що низка передач в ефірі телеканалу NewsOne протягом серпня – жовтня 2018 року транслювала мову ворожнечі та вислови, що виправдовували державу-агресора, а також порушувала журналістські стандарти. Серед них – програми за участі Андрія Лесика та Євгена Червоненка та їхні вислови.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2505
Читайте також
20.09.2018 13:02
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду