У херсонському прес-клубі стріляли – поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)

У херсонському прес-клубі стріляли – поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)

18 Січня 2019
2525
18 Січня 2019
16:12

У херсонському прес-клубі стріляли – поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)

2525
18 січня у Херсоні в прес-клубі місцевого інформаційного агентства «Новий день» між учасниками прес-конференції виникла суперечка із застосуванням зброї та газового балночика. Керівниця прес-центру Олена Ничупуренко отримала опік. Поліція затримала учасників конфлікту та попередньо відкрила провадження за хуліганство.
У херсонському прес-клубі стріляли – поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)
У херсонському прес-клубі стріляли – поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)

Про інцидент у Facebook повідомив журналіст Олексій Братущак.

«У Херсоні стріляли. У місцевому прес-центрі. Лише дивом ніхто з журналістів не загинув.
Місцеві кажуть, що стріляв Стремоусов. Відомий місцевий "активіст". Колись він проводив у місті російські пробіжки. Останеім часом був у партії Ківи. 
Історій у Стремоусова на кілька кримінальних справ. Але посадити його не можуть. Дивина. 
Невже ще хтось має загинути в Херсоні, щоб у місті почали наводити порядок?»,
– написав він у Facebook.

Про інцидент також повідомляє Інститут масової інформації, який має власного представника у Херсоні. За інформацією ІМІ, у приміщенні прес-клубу також розпилювали газ. Журналіст видання ПІК Олександр Корняков, який був на місці події, розповів представнику ІМІ, що окрім невідомих чоловіків, газ розпилював і голова обласної організації Соціалістичної партії Кирило Стремоусов, який представляється журналістом.

У коментарі «Детектору медіа» постраждала керівниця прес-центру Олена Ничупуренко повідомила, що отримала опік гортані, швидка надала їй допомогу. Також вона уточнила, що стріляли не у прес-центрі, а ззовні.

«У нас це вже не перша конференція щодо переділу між перевізниками, автостанціями. Але до такого не доходило. Стріляли з коридору опоненти, а в клубі ніхто не сварився. Все чітко спланували – тому і через двері стріляли, а не з вулиці. Кулі через залу долетіли до вуличного вікна. 4-5 пострілів гумовими кулями. Вони дивом не влучили в людей, бо пройшли на рівні голів і влучили в вікно. По вікну видно, що накоїли навіть гумовими. Все підвіконня усіяне розривами гуми. Поліція підтверджує, що могло вбити з такої сили та відстані», – розказала вона.

Повне відео з прес-конференції викладено на сайті агентства «Новий день».

Начальниця відділу комунікацій Головного управління Національної поліції України у Херсонській області Ірина Атаманенко повідомила «Детектору медіа», що попередньо за фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

«До нас надійшло повідомлення, що в приміщенні прес-клубу "Новий день" стався конфлікт з можливою стріляниною. На місце виїхала слідча оперативна група Херсонського відділу поліції. Встановили, що конфлікт стався між представниками фірми пасажироперевізника міста Одеси та громадянами міста Херсона. Перевізники проводили прес-конференцію. Де саме стріляли, буде встановлено під час слідства. З місця події вилучили фрагменти трьох куль. Їх направили на балістичну експертизу, щоб з’ясувати, який самий це вид зброї. Мені повідомили, що там резинові кулі», – сказала вона.

За словами пані Атаманенко, усі учасники кофлікту наразі знаходяться у відділку поліції.

Начальник Херсонського міського відділку поліції Олександр Говорун у коментарі місцевим журналістам повідомив, що стріляли з травматичної зброї, до поліції доставлено приблизно 40 осіб. Наразі з ними правдяться слідчі дії.

Керівниця прес-клубу повідомила, що того, хто стріляв, ще не знайшли. За її словами, редакція наполягатиме на тому, щоб поліція перекваліфікувала справу з «хуліганство» на «посягання на життя».

Фото: khersondaily.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2525
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду