detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
18.01.2019 16:12
У херсонському прес-клубі стріляли – поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)
У херсонському прес-клубі стріляли – поліція відкрила провадження (ДОПОВНЕНО)
18 січня у Херсоні в прес-клубі місцевого інформаційного агентства «Новий день» між учасниками прес-конференції виникла суперечка із застосуванням зброї та газового балночика. Керівниця прес-центру Олена Ничупуренко отримала опік. Поліція затримала учасників конфлікту та попередньо відкрила провадження за хуліганство.

Про інцидент у Facebook повідомив журналіст Олексій Братущак.

«У Херсоні стріляли. У місцевому прес-центрі. Лише дивом ніхто з журналістів не загинув.
Місцеві кажуть, що стріляв Стремоусов. Відомий місцевий "активіст". Колись він проводив у місті російські пробіжки. Останеім часом був у партії Ківи. 
Історій у Стремоусова на кілька кримінальних справ. Але посадити його не можуть. Дивина. 
Невже ще хтось має загинути в Херсоні, щоб у місті почали наводити порядок?»,
– написав він у Facebook.

Про інцидент також повідомляє Інститут масової інформації, який має власного представника у Херсоні. За інформацією ІМІ, у приміщенні прес-клубу також розпилювали газ. Журналіст видання ПІК Олександр Корняков, який був на місці події, розповів представнику ІМІ, що окрім невідомих чоловіків, газ розпилював і голова обласної організації Соціалістичної партії Кирило Стремоусов, який представляється журналістом.

У коментарі «Детектору медіа» постраждала керівниця прес-центру Олена Ничупуренко повідомила, що отримала опік гортані, швидка надала їй допомогу. Також вона уточнила, що стріляли не у прес-центрі, а ззовні.

«У нас це вже не перша конференція щодо переділу між перевізниками, автостанціями. Але до такого не доходило. Стріляли з коридору опоненти, а в клубі ніхто не сварився. Все чітко спланували – тому і через двері стріляли, а не з вулиці. Кулі через залу долетіли до вуличного вікна. 4-5 пострілів гумовими кулями. Вони дивом не влучили в людей, бо пройшли на рівні голів і влучили в вікно. По вікну видно, що накоїли навіть гумовими. Все підвіконня усіяне розривами гуми. Поліція підтверджує, що могло вбити з такої сили та відстані», – розказала вона.

Повне відео з прес-конференції викладено на сайті агентства «Новий день».

Начальниця відділу комунікацій Головного управління Національної поліції України у Херсонській області Ірина Атаманенко повідомила «Детектору медіа», що попередньо за фактом події відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

«До нас надійшло повідомлення, що в приміщенні прес-клубу "Новий день" стався конфлікт з можливою стріляниною. На місце виїхала слідча оперативна група Херсонського відділу поліції. Встановили, що конфлікт стався між представниками фірми пасажироперевізника міста Одеси та громадянами міста Херсона. Перевізники проводили прес-конференцію. Де саме стріляли, буде встановлено під час слідства. З місця події вилучили фрагменти трьох куль. Їх направили на балістичну експертизу, щоб з’ясувати, який самий це вид зброї. Мені повідомили, що там резинові кулі», – сказала вона.

За словами пані Атаманенко, усі учасники кофлікту наразі знаходяться у відділку поліції.

Начальник Херсонського міського відділку поліції Олександр Говорун у коментарі місцевим журналістам повідомив, що стріляли з травматичної зброї, до поліції доставлено приблизно 40 осіб. Наразі з ними правдяться слідчі дії.

Керівниця прес-клубу повідомила, що того, хто стріляв, ще не знайшли. За її словами, редакція наполягатиме на тому, щоб поліція перекваліфікувала справу з «хуліганство» на «посягання на життя».

Фото: khersondaily.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY