Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 25 тис. книжок з РФ

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 25 тис. книжок з РФ

23 Листопада 2018
1899
23 Листопада 2018
15:22

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 25 тис. книжок з РФ

1899
Держкомтелерадіо відмовив українським підприємцям ТОВ «Форс Україна» та ТОВ «Дресс Шоу» у видачі дозволів на ввезення з території РФ п'ять книг, «які містять ознаки пропаганди держави-агресора, її імперських геополітичних доктрин»
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 25 тис. книжок з РФ
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 25 тис. книжок з РФ

Про це йдеться в релізі Держкомтелерадіо.

ТОВ «Форс Україна» та ТОВ «Дресс Шоу» мали намір завезти загалом 25 тис. екземплярів книжок.

За повідомленням Держкомтелерадіо, позитивні рецензії на ці книги з ознаками пропаганди держави-агресора надав імпортерам доцент кафедри політології Києво-Могилянської академії Олександр Дем'янчук. Екпертна рада Держкомтелерадіо не погодилась з рецензентом та ухвалила рішення про невідповідність даних видань Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. На підставі цього рішення Держкомтелерадіо відмовив суб’єктам господарювання у видачі дозволів на їхнє ввезення.

«Ми посилюємо контроль за ввезенням в Україну поліграфічної продукції з РФ, щоб під виглядом «енциклопедій» та кулінарних книг в Україну не потрапляла пропагандистська література держави-агресора», – зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.  

Нагадаємо, починаючи з 20 травня 2017 року, дати набуття чинності постанови Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України», Держкомтелерадіо надав 1 193 відмови у видачі дозволів.

Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 84 відмови у видачі дозволів на ввезення 330 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 1 109 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1899
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду