У Держкомтелерадіо визначили «Кращу книгу України» 2018 року

У Держкомтелерадіо визначили «Кращу книгу України» 2018 року

21 Листопада 2018
1814
21 Листопада 2018
18:22

У Держкомтелерадіо визначили «Кращу книгу України» 2018 року

1814
Цього року для участі у 10 номінаціях всеукраїнського конкурсу «Краща книга України» надійшло 122 роботи від 44 видавців.
У Держкомтелерадіо визначили «Кращу книгу України» 2018 року
У Держкомтелерадіо визначили «Кращу книгу України» 2018 року

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Гран-прі конкурсу присуджено видавництву «Фенікс» за повнокольорове видання у двох книгах українською мовою Нового Завіту - Євангеліє і Апостол.

У номінації «Моя країна» перемогло ТОВ «Видавництво Фоліо» за твір Тимура і Олени Литовченків «Книга жахіття: 1932-1938». У номінації «Життя славетних» - ТОВ «Видавництво Старого Лева» за книгу Віри Агеєвої «Візерунок на камені. Микола Бажан: життєпис (не)радянського поета».

Також кращими книгами у різних номінаціях названо видання Романи Романишин та Андрія Лесіва «Я так бачу» (ТОВ «Видавництво Старого Лева»); збірку поезії Олега Каданова «Не я, а той» (ТОВ «Видавництво «Віват»); книгу Петра Кралюка «Півтори тисячі років разом. Спільна історія українців і тюркських народів» (ТОВ «Видавництво Фоліо»); роман Віри Китайгородської «Обличчям до стіни» (видавництво «Букрек»); білінгвальне видання «Райнер Марія Рільке. Сто поезій у перекладі Мойсея Фішбейна» (видавництво «Либідь»); видання Людмили Лапшиної «Перлини нашої планети» (ТОВ «Видавництво «Віват»).

Бестселером року став роман Андрія Цаплієнка «Стіна», виданий ТОВ «Видавництво Старого Лева».

Зазначається, що вручення дипломів переможцям конкурсу відбудеться у грудні цього року під час проведення Київської міжнародної книжкової виставки «Книжкові контракти».    

Як відомо, конкурс започатковано Держкомтелерадіо з метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги в суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1814
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду