detector.media
23.11.2018 15:22
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 25 тис. книжок з РФ
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну 25 тис. книжок з РФ
Держкомтелерадіо відмовив українським підприємцям ТОВ «Форс Україна» та ТОВ «Дресс Шоу» у видачі дозволів на ввезення з території РФ п'ять книг, «які містять ознаки пропаганди держави-агресора, її імперських геополітичних доктрин»

Про це йдеться в релізі Держкомтелерадіо.

ТОВ «Форс Україна» та ТОВ «Дресс Шоу» мали намір завезти загалом 25 тис. екземплярів книжок.

За повідомленням Держкомтелерадіо, позитивні рецензії на ці книги з ознаками пропаганди держави-агресора надав імпортерам доцент кафедри політології Києво-Могилянської академії Олександр Дем'янчук. Екпертна рада Держкомтелерадіо не погодилась з рецензентом та ухвалила рішення про невідповідність даних видань Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. На підставі цього рішення Держкомтелерадіо відмовив суб’єктам господарювання у видачі дозволів на їхнє ввезення.

«Ми посилюємо контроль за ввезенням в Україну поліграфічної продукції з РФ, щоб під виглядом «енциклопедій» та кулінарних книг в Україну не потрапляла пропагандистська література держави-агресора», – зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.  

Нагадаємо, починаючи з 20 травня 2017 року, дати набуття чинності постанови Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України», Держкомтелерадіо надав 1 193 відмови у видачі дозволів.

Зокрема, на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, надано 84 відмови у видачі дозволів на ввезення 330 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийнято рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 1 109 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY