Держкомтелерадіо заборонив ввозити з РФ чотири книги, в яких знайшов ознаки пропаганди

Держкомтелерадіо заборонив ввозити з РФ чотири книги, в яких знайшов ознаки пропаганди

27 Вересня 2018
1905
27 Вересня 2018
15:24

Держкомтелерадіо заборонив ввозити з РФ чотири книги, в яких знайшов ознаки пропаганди

1905
Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна», а також ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у видачі дозволу на ввезення з території Росії книжки Валерія Синельникова та Мартін Уіндроу
Держкомтелерадіо заборонив ввозити з РФ чотири книги, в яких знайшов ознаки пропаганди
Держкомтелерадіо заборонив ввозити з РФ чотири книги, в яких знайшов ознаки пропаганди

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, відмовлено у ввезенні для поширення в Україні трьох книг психолога Валерія Синельникова, що вийшли у московському видавництві «Центрполиграф», у яких автор згадує Симферополь і Крим як частину РФ.  Також не отримала дозволу на ввезення книга Мартін Уіндроу «История военного искусства», перекладена і видана московським видавництвом «ТОВ «Издательская группа «Азбука-Аттикус».

Видавництво «Махаон-Україна» не отримало дозволу на ввезення книги Мартін Уіндроу «История военного искусства», перекладеної і виданої московським видавництвом «ТОВ «Издательская группа «Азбука-Аттикус».

Окрема глава цієї книги, зазначає Держкомтелерадіо, присвячена спецназу Росії та її військовим операціям 2008-2014 роках. Текст супроводжують фотографії озброєних вояк РФ.

«На думку експертів, під час російської агресії масово завозити книгу, яка пропагує військові формування РФ, є недоцільним», – повідомляє Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції.

Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо  з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 26 вересня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 21930 назв видавничої продукції з території Росії й тимчасово окупованих територій України. Водночас Держкомтелерадіо надав 75 відмов у видачі дозволів на ввезення 300 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 708 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі необхідних пакетів документів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1905
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду