БПП: Ініціатива криміналізації наклепу не є позицією фракції

БПП: Ініціатива криміналізації наклепу не є позицією фракції

22 Листопада 2018
1043
22 Листопада 2018
11:00

БПП: Ініціатива криміналізації наклепу не є позицією фракції

1043
Голова фракції партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що пропозиція нардепів Паламарчука, Палатного та Велікіна щодо кримінальної відповідальності за наклеп є їх особистою ініціативою і не є позицією фракції
БПП: Ініціатива криміналізації наклепу не є позицією фракції
БПП: Ініціатива криміналізації наклепу не є позицією фракції

Про це повідомляється на сайті БПП.

За словами пана Герасимова, фракція не обговорювала законопроект № 9306 щодо запровадження кримінальної відповідальності за наклеп у ЗМІ.

«Пропозиція деяких народних депутатів щодо кримінальної відповідальності за наклеп є їх особистою ініціативою і не є позицією фракції. Фракція не збиралася і цей законопроект не обговорювала, але все й так очевидно: БПП Солідарність поважає свободу слова і навіть у тих випадках, коли нею користуються необережно», – заявив голова фракції.

Нагадаємо, 20 листопада у Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп» №9306. Автори - нардепи від БПП Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Велікін. Вони пропонують ввести відповідальність за наклеп обмеженням волі на 2 роки, а у випадку, якщо інформація поширюється «шляхом публічного демонстрування у творах, в засобах масової інформації або в мережі інтернет», – до 5 років обмеження волі. Найвища ж міра покарання (позбавлення волі на строк до 3 років) передбачена за обвинувачення у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину.

21 листопада законопроект направлений на розгляд Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

У Коаліції «За вільний Інтернет» вважають, що законопроект слугує виключно засобом тиску на журналістів та просить нардепів відкликати його.

Експерт-кримінолог Анна Маляр вважає, що ініціатива надепів є погрозою як медіа, так і всім людям, які публічно щось висловлюють.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1043
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду