detector.media
22.11.2018 11:00
БПП: Ініціатива криміналізації наклепу не є позицією фракції
БПП: Ініціатива криміналізації наклепу не є позицією фракції
Голова фракції партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов заявив, що пропозиція нардепів Паламарчука, Палатного та Велікіна щодо кримінальної відповідальності за наклеп є їх особистою ініціативою і не є позицією фракції

Про це повідомляється на сайті БПП.

За словами пана Герасимова, фракція не обговорювала законопроект № 9306 щодо запровадження кримінальної відповідальності за наклеп у ЗМІ.

«Пропозиція деяких народних депутатів щодо кримінальної відповідальності за наклеп є їх особистою ініціативою і не є позицією фракції. Фракція не збиралася і цей законопроект не обговорювала, але все й так очевидно: БПП Солідарність поважає свободу слова і навіть у тих випадках, коли нею користуються необережно», – заявив голова фракції.

Нагадаємо, 20 листопада у Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення відповідальності за наклеп» №9306. Автори - нардепи від БПП Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Велікін. Вони пропонують ввести відповідальність за наклеп обмеженням волі на 2 роки, а у випадку, якщо інформація поширюється «шляхом публічного демонстрування у творах, в засобах масової інформації або в мережі інтернет», – до 5 років обмеження волі. Найвища ж міра покарання (позбавлення волі на строк до 3 років) передбачена за обвинувачення у вчиненні тяжкого чи особливо тяжкого злочину.

21 листопада законопроект направлений на розгляд Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

У Коаліції «За вільний Інтернет» вважають, що законопроект слугує виключно засобом тиску на журналістів та просить нардепів відкликати його.

Експерт-кримінолог Анна Маляр вважає, що ініціатива надепів є погрозою як медіа, так і всім людям, які публічно щось висловлюють.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY