Премію «Книга року ВВС» вручатимуть за есеїстику

Премію «Книга року ВВС» вручатимуть за есеїстику

22 Вересня 2018
2452
22 Вересня 2018
12:04

Премію «Книга року ВВС» вручатимуть за есеїстику

2452
У літературній премії «ВВС News Україна» «Книга року ВВС» з’явилась нова номінація «Есеїстика», повідомляють організатори премії.
Премію «Книга року ВВС» вручатимуть за есеїстику
Премію «Книга року ВВС» вручатимуть за есеїстику

Таким чином, переможців «Книги року ВВС» визначатимуть у трьох категоріях: «Книга року ВВС», «Дитяча Книга року ВВС» та «Книга року ВВС – Есеїстика».

«Останнім часом ми спостерігаємо появу великої кількості високоякісних літературних есеїв, які посідають особливе місце між публіцистикою і літературою. Ми вирішили створити спеціальну номінацію, щоб відзначити найкращі зразки цієї творчості», - пояснила головна редакторка «BBC News Україна» Ніна Кур’ята.

До складу журі конкурсу входять:

  • Віра Агеєва, професорка, Національний університет «Києво-Могилянська Академія»,
  • Ольга Герасим’юк, журналістка, член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення,
  • Віталій Жежера, письменник, журналіст,
  • Тарас Лютий, філософ, письменник,
  • Світлана Пиркало, культурна радниця ЄБРР,
  • Марта Шокало, випускова редакторка «BBC News Україна», координаторка премії.

Переможець у кожній категорії отримає винагороду 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Видавці «Книги року ВВС», «Дитячої Книги року ВВС» та «Книги року ВВС – Есеїстика» матимуть право використовувати логотипи «Книги року ВВС» у подальших виданнях цих книг.

Видавці можуть подати до трьох книг у кожній категорії та до двох нових книжок попередніх переможців. Представлені книги мають бути українською мовою (оригінальні твори або переклади книг українських авторів, які пишуть всіма мовами народів, що проживають в Україні), опубліковані протягом останніх 12 місяців.

Видавці можуть пропонувати номінантів з 21 вересня по 5 жовтня 2018 року. Читачі можуть надсилати свої відгуки про книги з 15 жовтня по 3 грудня 2018 року. Переможці будуть оголошені 14 грудня 2018 року.

Переможцями «Книги року ВВС – 2017» стали: «Земля загублених або маленькі страшні казки» Катерини Калитко («Книга року ВВС») та «Комп і компанія» Анни Коршунової («Дитяча Книга року ВВС»).

Культурна програма ЄБРР стала партнером «Книги року ВВС» у 2012 році, коли до премії додали номінацію «Дитяча Книга року».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2452
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду