detector.media
02.08.2018 19:29
Визначено лауреатів премії імені Івана Франка 2018 року
Визначено лауреатів премії імені Івана Франка 2018 року
У Держкомтелерадіо відбулось засідання Комітету з премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності, на якому було визначено цьогорічних лауреатів.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

За словами голови відомства Олега Наливайка, на здобуття премії претендували 25 творчих робіт у 4 номінаціях. З 2018 року сума премії збільшена з 2 до 10 тисяч гривень у кожній з номінацій.

Найбільшу кількість робіт традиційно було подано у номінацію «За кращу публікацію у друкованих ЗМІ» - 14. У номінаціях «За кращий твір у телевізійній сфері» - 6, «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» - 4. На здобуття премії у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» надійшла 1 робота.

Кращою публікацію у друкованих ЗМІ визначено роботу письменника-публіциста Сергія Шевченка «Рік жертв Великого терору: вшануймо пам'ять репресованих», оприлюднену 27 травня 2017 року в газеті «Дзеркало тижня».

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогу здобув документально-художній фільм «Вогонь самопосвяти», автор якого - режисер, актор, заслужений артист України Петро Авраменко. Фільм присвячений життю і творчості видатного поета, політичного діяча, науковця Ольжича.

Премію у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» присуджено колективу авторів, які представляють Національну академію державного управління при Президентові України та Міжрегіональну Академію управління персоналом, за монографію «Державно-громадянська комунікація: шлях від кризи до взаємодії» (ДП «Видавничий дім «Персонал», Київ, 2017).

У номінації  «За кращий твір у радіомовній сфері» премію вирішено не присуджувати. 

Нагадаємо, премія ім. Івана Франка заснована постановою Кабінету Міністрів України за пропозицією Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів у 2003 році. Вона присуджується щорічно напередодні дня народження Івана Франка 27 серпня. Премією відзначаються автори, чиї твори сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Склад Комітету з премії імені Івана Франка затверджується наказом Держкомтелерадіо. До нього входять представники Держкомтелерадіо, Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України. Також до складу Комітету  включено представників громадськості.

Лауреатами премії свого часу стали Андрій Цаплієнко, Андрій Бенкендорф, Костянтин Стогній, Галина Устенко-Гайдай, Світлана Короненко, Олександр Балабко, Сергій Шевченко, Леонід Мужук, Іван Мащенко, Анатолій Марущак, Володимир Бєлінський та інші.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY