Визначено лауреатів премії Франка 2021 року

Визначено лауреатів премії Франка 2021 року

1 Липня 2021
1915

Визначено лауреатів премії Франка 2021 року

1915
Грошова винагорода в кожній номінації – 10 тисяч гривень.
Визначено лауреатів премії Франка 2021 року
Визначено лауреатів премії Франка 2021 року

Держкомтелерадіо 30 червня визначив лауреатів премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності 2021 року. Переможців оголосили в чотирьох номінаціях – «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації», «За кращий твір у телевізійній сфері», «За кращий твір у радіомовній сфері» та «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері».

Грошова винагорода в кожній номінації – 10 тисяч гривень. Лауреатів на засіданні визначив Комітет з премії Франка, ними стали:

  • у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» – голова Київської організації НСЖУ Михайла Сорока з книгою «Блогосфера не має кордонів» (ТОВ «Друкарня «Рута», м. Кам’янець-Подільський, 2021 р.). У книзі висвітлюється історія виникнення блогосфери, аналізується її сучасний стан;
  • у номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» – шостий випуск програми «Відтінки України»: «Родина Бартошів. Хранителі замку «Сент-Міклош» (Суспільний мовник). Автори – продюсерка Анастасія Гудима, редакторка Олена Дей;
  • у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» – передача «Радійні історії. Говорить Харків!», авторства оглядача творчого об’єднання «Перший канал» дирекції «Українське радіо» АТ «НСТУ» Володимира Носкова;
  • у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» за – книга «Суспільне мовлення в Україні: історія створення та виклики» (ТОВ «Друкарня Віол», м. Київ, 2019). Автори – Світлана Остапа, голова Наглядової ради НСТУ; Вадим Міський, секретар Наглядової ради НСТУ; Ігор Розкладай, медіаюрист, заступник директора ГО «Центр демократії та верховенства права». Експерти з питань медіа,  безпосередньо долучені до створення Суспільного мовлення в Україні, розкривають історію реформування державних телерадіомовників у НСТУ.

Члени Комітету премії Франка також вирішили нагородити грамотою Держкомтелерадіо завідувачку редакції творчого об’єднання «Перший канал» дирекції «Українське радіо» АТ «НСТУ» Ірину Тимошенко за радіопередачу «Київ інкогніто. Володимирський собор».

Крім того, члени Комітету заявили про необхідність змін положення про премію. «Сьогодні більшість публікацій з’являється в електронних ЗМІ. До того ж, на думку Комітету, у конкурсі повинні брати участь і публіцистичні книги, а не лише публікації у ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2020 році лауреатами премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності стали: у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» Сергій Махуна зі статтею в газеті «Дзеркало тижня» «Fakebook. Гібридна війна у світі постправди точиться й на історичному полі»; у номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» передача Вахтанга Кіпіані, Ольги Мовчан, Дар'ї Коровицької, Петра Колодія, Богдана Ільчишина «Історична правда. Українська ідентичність»; у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» передача «Вся країна» (Українське радіо, керівник проєкту – Юлія Шелудько, автори – Ольга Молоцька, Вікторія Сидоренко, Софія Шеметуха); у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері»  доктор наук з державного управління, професор Василь Куйбіда та доктор політичних наук, професор Валерій Бебик з монографією «Національна безпека в умовах інформаційних та гібридних війн» (НАДУ, м. Київ, 2019). Грамотами Держкомтелерадіо нагородили журналіста, письменника Валерія Дяченка за статтю  «Про "гоголівську хворобу", або Як ми святкуємо ювілеї Миколи Гоголя» (часопис «Буковинський журнал», №1, 2020) та журналістку Світлану Чорну за книгу «Під знаком тризуба» (видавництво «Дніпро», м. Київ, 2019). 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1915
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду