Оголошено програму роботи Українського національного павільйону на Каннському кінофестивалі

Оголошено програму роботи Українського національного павільйону на Каннському кінофестивалі

2 Травня 2018
1342
2 Травня 2018
18:10

Оголошено програму роботи Українського національного павільйону на Каннському кінофестивалі

1342
Український національний павільйон працюватиме на кіноринку 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю з 8 по 17 травня.
Оголошено програму роботи Українського національного павільйону на Каннському кінофестивалі
Оголошено програму роботи Українського національного павільйону на Каннському кінофестивалі

Програму показів українських фільмів на Каннському кіноринку оприлюднила прес-служба Media Resources Management.

На Українському національному павільйоні традиційно буде представлена загальна інформація про учасників, стан і досягнення українського кіноринку, професійні можливості для кіновиробництва та переваги копродукції із українськими партнерами. Будуть презентовані українські проекти, виробництво яких вже завершено і ті, які ще на стадії виробництва. Організатори павільйону сприятимуть проведенню зустрічей українських продюсерів з іноземними філммейкерами, відбірниками фестивалів, представниками фондів та кінокомісій, дистрибуторами.

9 травня о 10:00 другу за значимістю на фестивалі конкурсну програму «Особливий погляд» (Un Certain Regard) відкриє світова прем’єра фільму українського режисера Сергія Лозниці «Донбас». Фільм створювався у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії і у грудні 2017 року був також профінансований фондом Eurimages. Українським партнером  фільму виступила кінокомпанія Arthouse Traffic, продюсер – Денис Іванов. Цьогоріч головою журі програми «Особливий погляд» обрано актора Бенісіо дель Торо.

12 травня в рамках конкурсної програми Semaine de la Critique («Тиждень критики») відбудеться світова прем’єра українського повнометражного художнього фільму «Жінка на війні» (Woman at war) ісландського режисера Бенедикта Ерлінґссона, який є копродукцією Франції, Ісландії та України. Нагадаємо, що українським партнером  фільму виступила українська компанія Solar Media Entertainment, продюсер – Сергій Лавренюк. Французьку сторону представляє компанія Slot Machine, ісландську –  компанії Köggull та Vintage Pictures. 

14 травня українська компанія 435 FILMS організує скрінінг ігрового повнометражного фільму Тоні Ноябрьової «Герой мого часу». Представить стрічку фестивальним відбірникам, сейлз-агентам і потенційним іноземним дистриб'юторам продюсерка Анна Паленчук. На знімальному майданчику фільму працювала міжнародна група, зокрема оператором-постановником став грузинський оператор Тато Котетішвілі. У головних ролях: Євген Бушмакін, Олег Шевцов. У фільмі також знялися телеведучі Наталка Якимчук, Василиса Фролова, головний редактор ELLE Україна Соня Забуга. Виробництво – компанія «Креатив Бутик філмс».

Під час роботи українського павільйону відбудуться два коктейльні прийоми: 13 травня – від Одеського міжнародного кінофестивалю; а також 15 травня – від КМКФ «Молодість». 15 травня також буде проведений бізнес-ланч для іноземних продюсерів Meet Ukrainian Producers.

Заключним українським заходом на Канському фестивалі стане вечірка для іноземних партнерів – учасників фестивалю, організована за підтримки Посольства України у Франції, яка відбудеться 16 травня.

Окремий стенд на кіноринку матиме кінокомпанія Film.ua Group, проте її проекти і сервіси також будуть представлені на Українському національному стенді. Протягом кіноринку Film.ua презентує для міжнародної аудиторії свої ключові проекти, що наразі знаходяться у виробництві – «Мавка. Лісова пісня» та «Захар Беркут».

Нагадаємо, що Держкіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в Каннах, ніж торік. Каннський міжнародний кінофестиваль відбуватиметься з 8 до 19 травня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1342
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду