detector.media
02.05.2018 18:10
Оголошено програму роботи Українського національного павільйону на Каннському кінофестивалі
Оголошено програму роботи Українського національного павільйону на Каннському кінофестивалі
Український національний павільйон працюватиме на кіноринку 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю з 8 по 17 травня.

Програму показів українських фільмів на Каннському кіноринку оприлюднила прес-служба Media Resources Management.

На Українському національному павільйоні традиційно буде представлена загальна інформація про учасників, стан і досягнення українського кіноринку, професійні можливості для кіновиробництва та переваги копродукції із українськими партнерами. Будуть презентовані українські проекти, виробництво яких вже завершено і ті, які ще на стадії виробництва. Організатори павільйону сприятимуть проведенню зустрічей українських продюсерів з іноземними філммейкерами, відбірниками фестивалів, представниками фондів та кінокомісій, дистрибуторами.

9 травня о 10:00 другу за значимістю на фестивалі конкурсну програму «Особливий погляд» (Un Certain Regard) відкриє світова прем’єра фільму українського режисера Сергія Лозниці «Донбас». Фільм створювався у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії і у грудні 2017 року був також профінансований фондом Eurimages. Українським партнером  фільму виступила кінокомпанія Arthouse Traffic, продюсер – Денис Іванов. Цьогоріч головою журі програми «Особливий погляд» обрано актора Бенісіо дель Торо.

12 травня в рамках конкурсної програми Semaine de la Critique («Тиждень критики») відбудеться світова прем’єра українського повнометражного художнього фільму «Жінка на війні» (Woman at war) ісландського режисера Бенедикта Ерлінґссона, який є копродукцією Франції, Ісландії та України. Нагадаємо, що українським партнером  фільму виступила українська компанія Solar Media Entertainment, продюсер – Сергій Лавренюк. Французьку сторону представляє компанія Slot Machine, ісландську –  компанії Köggull та Vintage Pictures. 

14 травня українська компанія 435 FILMS організує скрінінг ігрового повнометражного фільму Тоні Ноябрьової «Герой мого часу». Представить стрічку фестивальним відбірникам, сейлз-агентам і потенційним іноземним дистриб'юторам продюсерка Анна Паленчук. На знімальному майданчику фільму працювала міжнародна група, зокрема оператором-постановником став грузинський оператор Тато Котетішвілі. У головних ролях: Євген Бушмакін, Олег Шевцов. У фільмі також знялися телеведучі Наталка Якимчук, Василиса Фролова, головний редактор ELLE Україна Соня Забуга. Виробництво – компанія «Креатив Бутик філмс».

Під час роботи українського павільйону відбудуться два коктейльні прийоми: 13 травня – від Одеського міжнародного кінофестивалю; а також 15 травня – від КМКФ «Молодість». 15 травня також буде проведений бізнес-ланч для іноземних продюсерів Meet Ukrainian Producers.

Заключним українським заходом на Канському фестивалі стане вечірка для іноземних партнерів – учасників фестивалю, організована за підтримки Посольства України у Франції, яка відбудеться 16 травня.

Окремий стенд на кіноринку матиме кінокомпанія Film.ua Group, проте її проекти і сервіси також будуть представлені на Українському національному стенді. Протягом кіноринку Film.ua презентує для міжнародної аудиторії свої ключові проекти, що наразі знаходяться у виробництві – «Мавка. Лісова пісня» та «Захар Беркут».

Нагадаємо, що Держкіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в Каннах, ніж торік. Каннський міжнародний кінофестиваль відбуватиметься з 8 до 19 травня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY