Держкіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в Каннах, ніж торік

Держкіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в Каннах, ніж торік

16 Квітня 2018
1472
16 Квітня 2018
18:11

Держкіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в Каннах, ніж торік

1472
Каннський міжнародний кінофестиваль відбуватиметься з 8 до 19 травня.
Держкіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в Каннах, ніж торік
Держкіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в Каннах, ніж торік

Державне агентство з питань кіно витратить вдвічі більше коштів на Український нацональний павільйон в рамках Каннського фестивалю, ніж торік. Про це заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко, повідомляється в спільному прес-релізі Держкіно, Української кіноасоціації та Асоціації кіноіндустрії України.

Зазначається, що, окрім участі українських стрічок у кінофестивалі, українська кіноіндустрія буде представлена також Національним павільйоном на кіноринку фестивалю Marché du Film.

Основну увагу в роботі Українського національного павільйону буде присвячено презентації українського кіно і можливостей національної кіноіндустрії міжнародній спільноті. Робота павільйону організована Українською Кіноасоціацією, Асоціацією кіноіндустрії України, КМКФ «Молодість» та Одеським міжнародним кінофестивалем.

«Цьогоріч фінансова участь Держкіно в організації павільйону буде майже вдвічі більшою, ніж торік. Це пов’язано насамперед зі значним розвитком українського кіно. Нашою кіноіндустрією все частіше цікавляться іноземні професіонали, а павільйон у Каннах є найкращим майданчиком для зустрічі представників кіногалузі з усього світу», - сказав Пилип Іллєнко.

Зазначимо, що у 2017 році участь держави у фінансуванні Українського павільйону на Каннському кінофестивалі склала 300 тис. грн (близько 20% від загального кошторису). Решту витрат взяли на себе співорганізатори павільйону та учасники кіноринку.

Заходи цьогорічного Українського національного павільйону об'єднаються під вже традиційним слоганом – #UkraineIsYourDestination.

Програма заходів:

- коктейльний прийом від Одеського міжнародного кінофестивалю – 13 травня;

- бізнес-ланч «Meet Ukrainian Producers», організований Всеукраїнським благодійним фондом Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» – 15 травня;

- коктейльний прийом для партнерів від КМКФ «Молодість» (дата заходу буде оголошена найближчим часом);

- українська вечірка для іноземних партнерів – учасників фестивалю, організована за підтримки Посольства України у Франції – 16 травня.

Окрім цього, організатори павільйону нададуть українським продюсерам можливість проведення зустрічей і окремих презентацій з іноземними партнерами в локації павільйону та допоможуть зі складенням графіку зустрічей.

Нагадаємо, цьогоріч Каннський міжнародний кінофестиваль відбуватиметься з 8 до 19 травня. Нещодавно на сайті кінофестивалю було оголошено конкурсну програму.

Український фільм «Серафима» візьме участь у La Fabrique des Cinémas du Monde Каннського фестивалю – професійній програмі, в рамках якої проводиться робота з професійними консультантами, а також зустрічі з представниками топових фондів, копродакшн-маркетів та форумів.

Також в рамках конкурсної програми «Semaine de la Critique» («Тиждень критики»), яка є однією з найстаріших секцій Каннського кінофестивалю, відбудеться прем'єра українського фільму «Жінка на війні».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1472
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду