Зйомки фільму «Донбас» Сергія Лозниці стартували на Дніпропетровщині

Зйомки фільму «Донбас» Сергія Лозниці стартували на Дніпропетровщині

10 Лютого 2018
3266
10 Лютого 2018
15:44

Зйомки фільму «Донбас» Сергія Лозниці стартували на Дніпропетровщині

3266
Український режисер Сергій Лозниця почав зйомки епізодів фільму «Донбас» на околицях Кривого Рогу (Дніпропетровська область).
Зйомки фільму «Донбас» Сергія Лозниці стартували на Дніпропетровщині
Зйомки фільму «Донбас» Сергія Лозниці стартували на Дніпропетровщині

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Він натуру в Кривому Розі ще торік знайшов. Говорив, що пейзажі дуже схожі», - розказав кінокритик  Дмитро Десятерик.

Це вже другий фільм, який знімається у Кривому Розі: до цього був «Січень-Березень» Юрія Речинського.

Міська влада попередила городян, щоб ті не панікували, якщо побачать «терористів» у формі бандформувань «ЛДНР», «Сомалі», «Спарта» - це необхідно для зйомок окремих сцен фільму. Також у кількох районах міста будуть розвішані прапори так званої «Новоросії», а вулицями ходитимуть люди у формі терористів.

Зйомки почалися 8 лютого у Терновському районі і триватимуть протягом 4-х днів.

Як повідомляв «Детектор медіа», у листопаді Державне агентство України з питань кіно уклало договір про надання частки державного фінансування для зйомок художнього фільму відомого українсько-російського режисера Сергія Лозниці «Донбас».

Європейський фонд підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES, створений при Раді Європи, погодив підтримку 17 повнометражних фільмів, серед яких проект «Донбас» українського режисера Сергія Лозниці.

Фільм «Донбас» створюється в копродукції Німеччини, України, Нідерландів та Франції. Стрічка стала одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно.

Сергій Лозниця є одним з найвідоміших у світі українських режисерів ігрового і документального кіно. Його фільм «Щастя моє» (2010) став першою українською стрічкою часів незалежності, яка брала участь в офіційному конкурсі Канського фестивалю. Також в офіційній програмі Канн відбулися прем‘єри інших картин Лозниці, створених за участі України – «Майдан» (2014) та «Лагідна» (2017). Документальну картину Сергія Лозниці «Аустерліц» було номіновано на премію Європейської кіноакадемії за найкращий документальний фільм 2017 року.

«Фільм складатиметься з низки епізодів, практично відтворених в ігровому кіно справжніх історій, що трапилися на окупованих територіях. Кілька героїв будуть пов'язувати епізоди між собою і передавати одне одному, немов естафетну паличку, увагу глядачів», - каже про свій фільм Сергій Лозниця.

Прем‘єру фільму заплановано на 2018 рік.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3266
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду