Розроблено план, як зробити українське мовлення на Одещині – Вікторія Сюмар

Розроблено план, як зробити українське мовлення на Одещині – Вікторія Сюмар

12 Вересня 2017
1615
12 Вересня 2017
14:59

Розроблено план, як зробити українське мовлення на Одещині – Вікторія Сюмар

1615
Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики проінспектували, чи є українське мовлення в прикордонних районах Одеської області.
Розроблено план, як зробити українське мовлення на Одещині – Вікторія Сюмар
Розроблено план, як зробити українське мовлення на Одещині – Вікторія Сюмар

11-12 вересня 2017 року делегація, до якої ввійшли члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, Міністерства інформполітики, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та ін., відвідали Одеську область, щоб вивчити причини відсутності українського мовлення.

«700 км за день. По майже відсутнім дорогам. Три наради - в Одеській обласній, Білгород-Дністровській та Кілійській районних адміністраціях. І розроблений план, як зробити тут українське мовлення. Люди втомилися дивитися і слухати молдавське з румунським», – написала на своїй сторінці у Facebook голова Комітету Вікторія Сюмар.

За її словами, у районному центрі Кілія є вежа, побудована на кошти держави, але там немає українського телебачення і радіо. «Бо вежу, яку збудувала держава, віддали під використання мобільним операторам, а цифрове мовлення - монополісту Зеонбуду”, який просто “забив” на прикордонні території. Зате за 800 метрів румунська вежа. І румунське ТБ й радіо. Отакий “державницький підхід”. На першому ж засіданні Нацради запропоную розглянути питання про ліцензію для іншого оператора цифрового мовлення», – зазначила Вікторія Сюмар.

Телевежа в Роздільній

Делегація окрім Кілії та Одеси, відвідала Білгород-Дністровський та Роздільне і констатувала незадовільний стан українського мовлення: вежа в Кілії наразі використовується лише мобільними операторами, а вежа в Роздільній взагалі пуста. Вікторія Сюмар та держсекретар МІП Артем Біденко на найближчому засіданні Нацради вимагатимуть видачі РРТ ліцензії на супутникове мовлення, щоб максимально використовувати наявні потужності.

Нагадаємо, у червні 2017 Комітет свободи слова перевірив стан інформаційної безпеки на Донеччині, а в червні 2016-го в зоні АТО на Донбасі.

Фото - Facebook Анни Камуз

На фото: брифінг за результатами дводенної поїздки в прикордонні райони Одеської області за участі голови комітету свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар, заступника голови комітету Олександра Опанасенка, члена Комітету Федора Бендюженка, державного секретаря МІП Артема Біденка та губернатора Одеської області Максима Степанова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1615
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду