detector.media
10.11.2017 16:45
Еміне Джапарова розповіла про міфи, якими Росія намагається легітимізувати анексію Криму
Еміне Джапарова розповіла про міфи, якими Росія намагається легітимізувати анексію Криму
У Російській Федерації ухвалили понад дві тисячі законодавчих актів задля «інтеграції» українського Криму у своє правове поле, і використовують численні міфи для легітимації «російської дійсності» в Криму.

Про це розповіла перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова на прес-конференції, повідомляє Укрінформ.  

«У 2014 році, після того, як Росія окупувала Крим, вона ухвалила понад дві тисячі законодавчих актів, серед яких близько 15 конституційних законів, щоб «інтегрувати» Крим у своє правове поле. Вона порушила 407 міжнародних і двосторонніх договорів з Україною та інших міжнародних актів саме через анексію Кримського півострова», - наголосила Джапарова.

За її словами, сьогодні загальним російським міфом про Крим, який готують як для росіян, так і для міжнародного співтовариства, є те, що «Крим - споконвічно російська земля», «У Криму немає війни», «Україна - слабка, корумпована країна, не здатна реформуватися», «Україна забула свої території і не збирається їх відстоювати» і «Світ змирився з російською дійсністю в Криму».

На думку першої заступниці очільника МІП, Росія намагається витиснути пам'ять про Україну в Криму і використовує для цього весь набір репресивних інструментів - арешти, обшуки, штрафи, політично мотивовані справи, переслідування свободи слова.

«Для України сьогодні є ключовим не дозволити таким подіям здійснюватися або реагувати на них гучно, щоб у Росії не створювалося відчуття, що для України це норма», - підкреслила пані Джапарова.

Ключова роль у стримуванні репресій у Криму відводиться міжнародному співтовариству.

«Якби не міжнародний тиск на Російську Федерацію й окремо на Володимира Путіна, …масштаб репресій у Криму був би набагато більший», - наголосила вона.

До гібридних інструментів легітимізації «російського Криму» відносяться і міжнародні форуми в Криму, на які РФ намагається залучити, за виразом Еміне Джапарової, «світових політичних маргіналів». Наразі Міністерство інформаційної політики України встановлює учасників так званого форуму, який пройшов цього тижня в Ялті і на якому була створена «Асоціація друзів Криму».

«Нині ми збираємо інформацію про фактичних учасників цього форуму, і я знаю, що фактичний список його учасників набагато менший, ніж вони заявляли, і через деякий час ми можемо озвучити цей список», - повідомила пані Джапарова.

Як повідомляв «Детектор медіа», наприкінці жовтня Еміне Джапарова збурила глядачів російського телеканалу «Дождь» відмовою спілкуватися з ведучою російською мовою. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY