У Красногорівці діти досі дивляться російське телебачення — журналістка

У Красногорівці діти досі дивляться російське телебачення — журналістка

15 Листопада 2017
1135
15 Листопада 2017
10:40

У Красногорівці діти досі дивляться російське телебачення — журналістка

1135
За словами кореспондентки «Громадського радіо» Ірини Цибух, у Красногорівці – сусідньому з Мар’їнкою місті в зоні АТО – діти й сьогодні дивляться російське телебачення, бо альтернативи немає.
У Красногорівці діти досі дивляться російське телебачення — журналістка
У Красногорівці діти досі дивляться російське телебачення — журналістка

Журналістка розповіла про ситуацію в місті.

За її словами, в ніч на 15 листопада в Красногорівці чули мінометні черги та автоматну стрілянину.

«Місцеві жителі кажуть, що це були 82-й або 120-й калібр. Вони вже вміють розрізняти», — зазначила журналістка.

Вона також розповіла, що до міста почали повертатися люди. З п’яти шкіл працює лише дві.

«Сьогодні я була в школі №5… Діти та педагоги кажуть, що вже звикли і до таких умов, і до обстрілів і до гуманітарної ситуації», — розповіла журналістка.

Красногорівські діти досі дивляться російські ЗМІ, оскільки немає альтернативи, стверджує журналістка. До школи завітали українські військові, які привезли гуманітарну допомогу і роздавали дітям розмальовки. Діти при цьому виглядали розгубленими. Вчителі пояснюють, що у дітей відбувається розрив шаблонів, бо по російському телебаченню їм розповідають про агресію українських військових, а ці військові дарують їм розмальовки.

Як повідомляв «Детектор медіа», на початку жовтня перша заступниця міністра інформаційної політики України (МІП) Еміне Джапарова під час Міжнародного економічного форуму Discover Dn.Ua, що відбувся у Краматорську (Донецька область), поінформувала про основні здобутки Міністерства інформаційної політики України у сфері розвитку та відновлення мовлення на Сході України в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення.

«Для зони АТО за ці роки виділено 57 FМ-радіочастот, це приблизно 30% від усіх частот, що були надані в користування по Україні, видано дозволи на тимчасове мовлення на 77 телерадіоканалах», - наголосила зокрема перша заступниця міністра.

Еміне Джапарова також нагадала, що за період роботи Комісії побудовано дві телерадіокомунікаційної вежі у місті Краматорську (гора Карачун) Донецької області та у селі Бахмутівка Луганської області, а залучено від іноземних партнерів понад 60 передавачів.

Фото: Сегодня

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1135
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду