Нацрада розробила інструкцію для організації місцевого радіомовлення

Нацрада розробила інструкцію для організації місцевого радіомовлення

13 Вересня 2017
2615
13 Вересня 2017
11:42

Нацрада розробила інструкцію для організації місцевого радіомовлення

2615
Значну увагу приділено роз’ясненням щодо підготовки інформації про структуру власності заявника і програмної концепції мовлення телерадіоорганізації, надано і орієнтовний розмір ліцензійного збору, перелік і вартість необхідного обладнання для планування витрат на організацію радіомовлення
Нацрада розробила інструкцію для організації місцевого радіомовлення
Нацрада розробила інструкцію для організації місцевого радіомовлення

Про це повідомляється на сайті Нацради.   

Організація місцевого радіомовлення й забезпечення можливості мовлення територіальних громад визначене регулятором як одне із пріоритетних завдань на нинішньому етапі розвитку, йдеться в повідомленні. Важливість цього напряму медіагалузі обумовлена як викликами інформаційної безпеки, так і необхідністю якнайширшого забезпечення інформаційних потреб місцевих мешканців.

У сучасних українських реаліях доступ до локального інформаційного контенту, оперативне інформування про надзвичайні ситуації та розвиток громадянського суспільства є складовими питання не лише захисту прав і свобод громадян, а й захисту суверенітету держави, вважають у Національній раді.

«Ми йдемо назустріч місцевим мовникам, – зазначає член Національної ради Сергій Костинський. – Зокрема це й проведення спеціальних конкурсів, завданням яких є розвиток радіомовлення територіальних громад для забезпечення населення локальним контентом. Підготовлена інструкція має полегшити процес підготовки та участі в конкурсах».

Документ містить бланки заявних документів, роз’яснення і рекомендації щодо їх заповнення, в тому числі зразок статуту мовника.

Значну увагу приділено зокрема роз’ясненням щодо підготовки інформації про структуру власності заявника і програмної концепції мовлення телерадіоорганізації. Також для планування витрат на організацію радіомовлення надається орієнтовний розмір ліцензійного збору, перелік і вартість необхідного обладнання.

Національна рада сподівається, що ця інструкція стане у пригоді всім, хто має бажання працювати над розбудовою незалежних місцевих ЗМІ.

Як повідомляв Детектор Медіа, Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення замовить в Українського державного центру радіочастот (УДЦР) прорахунок багатоканальної цифрової мережі стандарту DVB-T, зокрема 22 частот в населених пунктах Одеської області. Таке рішення Нацрада ухвалила на своєму засіданні 7 вересня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2615
Читайте також
01.09.2017 16:22
Галина Петренко
«Детектор медіа»
3 379
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду