Комітет свободи слова планує провести парламентські слухання про стан інформаційної безпеки України

Комітет свободи слова планує провести парламентські слухання про стан інформаційної безпеки України

18 Липня 2017
3559
18 Липня 2017
13:10

Комітет свободи слова планує провести парламентські слухання про стан інформаційної безпеки України

3559
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики розпланував свою роботу на період сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання
Комітет свободи слова планує провести парламентські слухання про стан інформаційної безпеки України
Комітет свободи слова планує провести парламентські слухання про стан інформаційної безпеки України

Члени комітету з питань свободи слова та інформаційної політики планують на наступній 7-й пленарній сесії парламенту парламентські слухання на тему «Про стан інформаційної безпеки в Україні». Про це йдеться у плані роботи, що був ухвалений 12 липня 2017 року на останньому засіданні Комітету 6-ї сесії. Комітет пропонує парламенту провести такі слухання у грудні 2017 року. Крім того, члени Комітету свободи слова хочуть провести у жовтні комітетські слухання на тему: «Актуальні питання забезпечення та гармонізації державного, парламентського і громадського контролю у сфері доступу до публічної інформації».

Також Комітет планує розглянути 45 проектів законодавчих актів, де комітет є головним. Серед них і законопроект № 6681 про внесення змін до статті 18 Закону України «Про Суспільне телебачення та радіомовлення України» (щодо висвітлення діяльності органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб в засобах масової інформації України); № 6560 про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації; № 6565 про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення та інші.

Окрім цих документів, народні депутати мають розглянути законопроекти, до яких Комітет має подати свої пропозиції. Зокрема щодо кількох проектів (№6400, №6400-1; №6400-2) про тимчасово окуповану Російською Федерацією територію України; № 6654 постанови про створення депутатської робочої групи з питань розслідування проблемної ситуації, яка склалася навколо видавництва «Страна.UA» з метою забезпечення громадського і депутатського контролю за законним, неупередженим та об’єктивним розслідуванням справи; постанови № 6261 про оприлюднення персонального складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді на офіційному веб-сайті Верховної Ради України та ін.

Комітет планує розглянути низку питань на виїзних засіданнях, два з яких проведе у столиці, а саме на теми: «Контент іномовлення України. Проблеми виконання Закону України «Про  систему іномовлення України» в частині  забезпечення виробництва 50% програм на зарубіжні країни англійською мовою» (на базі ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України») та «Суспільне телебачення і радіомовлення на регіональному рівні: виклики процесу становлення». Ще одне в Одесі на тему: «Інформаційний простір Одеської області: безпековий аспект» (на базі державного підприємства Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр).

У порядку контролю за виконанням законів, постанов парламенту і власних рішень Комітет розгляне питання у сфері доступу громадян до публічної інформації у зв’язку зі здійсненням чергових заходів щодо наближення законодавства у цій сфері до європейських стандартів; здійснення постійного моніторингу інформаційного простору України та стан реалізації законодавчих гарантій щодо використання державної мови електронними засобами масової інформації; сучасний стан законодавчого забезпечення свободи слова та протидії інформаційній агресії (у контексті реалізації Стратегії розвитку законодавства України з питань свободи слова та діяльності ЗМІ відповідно до європейських стандартів, схваленої на засіданні Комітету 27 січня 2016 року); забезпечення аналізу практики застосування Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» від 17 квітня 2014 року.

Також Комітет свободи слова планує провести низку семінарів, конференцій та інших публічних заходів, зокрема у вересні відбудеться круглий стіл  на тему: «Обговорення законопроекту «Про аудіовізуальні медіа послуги» та інші.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на засіданні 18 січня 2017 року затвердив план роботи на період шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Фото: Освіта.UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3559
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду