Комітет свободи слова затвердив план роботи на І півріччя 2017 року

Комітет свободи слова затвердив план роботи на І півріччя 2017 року

24 Січня 2017
1316
24 Січня 2017
13:36

Комітет свободи слова затвердив план роботи на І півріччя 2017 року

1316
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на засіданні 18 січня 2017 року затвердив план роботи на період шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.
Комітет свободи слова затвердив план роботи на І півріччя 2017 року
Комітет свободи слова затвердив план роботи на І півріччя 2017 року

Про це йдеться на сайті Комітету.

Зокрема серед 40 проектів законодавчих актів, в підготовці яких Комітет є головним, найбільше проектів, що пропонують зміни до законів про телебачення і радіомовлення та про рекламу. Один з довгоочікуваних – проект закону № 5582 про засади діяльності мовлення територіальних громад в Україні – члени Комітету планують розглянути вже в лютому. Крім того, у лютому планується розглянути проекти: № 5008 друге читання про внесення змін до деяких законів України (щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції); №5313 про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації та інші.

Щодо законопроектів, які Комітет має розглянути і подати свої пропозиції, то таких усього шість. Серед них, зокрема, проект закону № 5556 про мови в Україні; законопроект № 5166  про проведення перевірки стану здоров’я осіб, які займають вищі державні посади тощо.

Комітет запланував виїзні засідання. Приміром члени комітету хочуть у квітні провести виїзне на базі державного підприємства Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр і розглянути питання «Інформаційна безпека в  прикордонних районах Одеської області». Комітет раніше планував провести таке засідання у листопаді 2016 року, але так і не провів. Крім цього, ще планується на виїзних засідання розглянути питання: «Мовлення територіальних громад: актуальні питання ресурсного забезпечення та законодавчого регулювання (Центральні області України)»; «Прозорість медіа-власності: регіональний аспект (на прикладі Миколаївської та Херсонської областей)»; «Про виконання вимог законодавства України щодо розміщення зовнішньої реклами (Київська, Житомирська, Черкаська, Чернігівська обл.)» та інші.

Крім того, Комітет планує розглянути питання  у порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради, власних рішень, а саме закони про реформування державної та комунальної преси, впровадження цифрового мовлення та стан виконання закону про рекламу.

Медійних питань на парламентські слухання Комітет виносити не планує, натомість на комітетських слуханнях хоче розглянути питання: «Проблеми становлення  та діяльності державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» (щодо виконання вимог Закону України  «Про  систему іномовлення України» та рекомендацій Рахункової палати України від 8 листопада 2016 року за результатами аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених Міністерству інформаційної політики України на забезпечення інформаційного суверенітету України та функціонування державних інформаційних ресурсів»; «Контент Суспільного мовлення: як підняти рейтинги переглядів телепередач в найближчій перспективі»; «Шляхи подальшого удосконалення законодавства у сфері аудіовізуальних послуг»; «Аудіовізуальні засоби масової інформації в Україні: медіареформи у сучасній країні».

Також Комітет планує провести низку публічних заходів: науково-практичний семінар «Актуальні питання функціонування Єдиного веб-порталу використання публічних коштів та подальші кроки з удосконалення законодавства у цій сфері»; круглі столи на тему: «Доктрина інформаційної безпеки України:  законодавчий аспект»; ««Питання практичної реалізації законодавства про доступ до публічної інформації та поточні законодавчі ініціативи»; «Реформування і вдосконалення законодавства у сфері телерадіомовлення: проект Закон України «Про аудіовізуальні послуги» та ін.

Нагадаємо, 18 січня на черговому засіданні Комітет із питань свободи слова пітримав законопроект про мовлення громад

На тому ж засіданні було прийнято рішення створити робочу групу з підготовки проекту про аудіовізуальні послуги.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1316
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду