Уряд заявляє, що вірусну кібератаку вдалося зупинити

Уряд заявляє, що вірусну кібератаку вдалося зупинити

28 Червня 2017
1274
28 Червня 2017
12:18

Уряд заявляє, що вірусну кібератаку вдалося зупинити

1274
Масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади, яка сталася вчора, 27 червня, зупинено.
Уряд заявляє, що вірусну кібератаку вдалося зупинити
Уряд заявляє, що вірусну кібератаку вдалося зупинити

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Ситуація під повним контролем фахівців з кібербезпеки, зазначається у повідомленні прес-служби уряду. Наразі вони працюють над відновленням втрачених даних.

27 червня через кібернапад фахівці Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України звернулися до всіх суб’єктів критичної інфраструктури та особливо до установ державного сектору, з вимогою забезпечити кіберзахист ІТ-систем та розповсюдили рекомендації протидії атакам.

Всі стратегічні підприємства, в тому числі підприємства з забезпечення безпеки держави, працюють в штатному режимі.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії , яка сталася 27 червня, відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Директор Департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало повідомив, що «до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що кіберполіція працює над протидією розповсюдження вірусу і над ліквідацією його наслідків.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1274
Читайте також
29.06.2017 11:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
3 474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду