detector.media
28.06.2017 12:18
Уряд заявляє, що вірусну кібератаку вдалося зупинити
Уряд заявляє, що вірусну кібератаку вдалося зупинити
Масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади, яка сталася вчора, 27 червня, зупинено.

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Ситуація під повним контролем фахівців з кібербезпеки, зазначається у повідомленні прес-служби уряду. Наразі вони працюють над відновленням втрачених даних.

27 червня через кібернапад фахівці Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України звернулися до всіх суб’єктів критичної інфраструктури та особливо до установ державного сектору, з вимогою забезпечити кіберзахист ІТ-систем та розповсюдили рекомендації протидії атакам.

Всі стратегічні підприємства, в тому числі підприємства з забезпечення безпеки держави, працюють в штатному режимі.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії , яка сталася 27 червня, відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Директор Департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало повідомив, що «до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що кіберполіція працює над протидією розповсюдження вірусу і над ліквідацією його наслідків.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY