Українці продовжують користуватись російськими інтернет-ресурсами через мобільні додатки – дослідження

Українці продовжують користуватись російськими інтернет-ресурсами через мобільні додатки – дослідження

27 Травня 2017
3885
27 Травня 2017
12:38

Українці продовжують користуватись російськими інтернет-ресурсами через мобільні додатки – дослідження

3885
Українська аудиторія мобільних додатків заблокованих російських ресурсів практично не зменшилася після введення санкцій, свідчать дані дослідження Kantar TNS CMeter.
Українці продовжують користуватись російськими інтернет-ресурсами через мобільні додатки – дослідження
Українці продовжують користуватись російськими інтернет-ресурсами через мобільні додатки – дослідження

Про це повідомляє «Єкономічна правда».

Як зазначається, порівняння середньодобових охоплень до новини про блокування і в перші дні після показало значне зростання аудиторії Play Market.

Дослідження Kantar TNS Cmeter

«Користувачі почали шукати альтернативні способи використовувати далі свої додатки, зокрема спеціальні програми VPN і захищені браузери», - відзначають в компанії.

За словами Анни Шахдінарян, керівника проекту інтернет-досліджень Kantar TNS CMeter, топ мобільних додатків завжди був досить стабільним - це месенджери, соціальні мережі, YouTube, браузери, поштові сервіси.

«Зокрема, додаток "ВКонтакте" був найпопулярнішим з соцмереж, і він не втрачає сильно свого охоплення станом на 17.05.2017», - коментує ситуацію вона.

У компанії також відзначають зростання месенджерів і соцмереж: Viber, Facebook, Telegram.

«Сервіси Yandex були також популярні, що пов'язано з тим, що користувачі почали перевіряти чи працюють вони ще», - йдеться в дослідженні.

Відзначається, що поштовий і браузерний ландшафт змінюється, але поки не сформувався.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Відвідуваність російської соціальної мережі «ВКонтакте» за 5 днів впала на 3 млн візитів. Повідомлялося також, що десктопне охоплення російських ресурсів Vk.com, Ok.ru. Mail.ru і Yandex зменшилося в 2-2,4 рази.

НКРЗІ заявила, що інтернет-провайдери, які не виконають рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» будуть притягнуті до адміністративної відповідальності та накладення штрафу.

У РНБО повідомили, що не будуть карати тих, хто знайде можливість користуватися забороненими російськими інтернет-ресурсами.

Департамент кіберполіції Національної поліції України закликає громадян повідомляти про факти невиконання провайдерами Указу Президента України щодо блокування російських інтернет-ресурсів.

Прес-служба українського офісу стверджує, що «ВКонтакте» завжди обходили політику стороною і назвали себе найпопулярнішою соціальною мережею в Україні.

Служба безпеки України (СБУ) виявила у «ВКонтакте» та «Одноклассниках» близько 800 антиукраїнських групп, повідомив голова СБУ Василь Грицак.

Користувачі «Яндекс.Браузера» виявили, що додаток дозволяє автоматично обходити блокування, введене в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3885
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду