Громадська рада доброчесності вимагає від «Інтера» право на відповідь

Громадська рада доброчесності вимагає від «Інтера» право на відповідь

16 Червня 2017
2089
16 Червня 2017
10:27

Громадська рада доброчесності вимагає від «Інтера» право на відповідь

2089
Громадська рада доброчесності (ГРД), яка має повноваження перевіряти, відповідність кандидата на посаду судді критеріям доброчесності і професійної етики, готує звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо ліцензії телеканалу «Інтер» та до Незалежної медійної ради та Комсії із журналістської етики щодо оцінки роботи журналістки телеканалу Оксани Григорьєвої, яка є авторкою сюжету про ГРД
Громадська рада доброчесності вимагає від «Інтера» право на відповідь
Громадська рада доброчесності вимагає від «Інтера» право на відповідь

Про це у своєму блозі на «Українській правді» написала член Громадської ради доброчесності, журналістка Наталя Соколенко.

Приводом такого звернення став вже другий сюжет телеканалу «Інтер», у якому, за словами пані Соколенко, «поливають брудом Громадську раду доброчесності».

«Проти нас заряджені корупціонери-судді та їхні політичні патрони у Києві і Москві з грошима і медіями. Але борються вони проти нас непрофесійно», – написала вона і зазначила, що нині ГРД перевіряє кандидатів до нового Верховного Суду, який створюється замість теперішнього ВСУ, ВГСУ, ВАСУ та інших вищих судів.

За словами пані Соколенко, сюжет про Громадську раду доброчесності, що вийшов на телеканалі «Інтер» у програмі «Подробности» 13 червня, один із членів ГРД Роман Маселко назвав «яке прикре самогубство».

«Журналістка (прости, Господи) Оксана Григорьєва використала для сюжету коментарі одного колишнього адвоката (не вважаю за потрібне зупинятися детально на його особі), а також судді Богдана Саніна. Так-так! Це саме той суддя, який своїм рішенням заборонив Євромайдан. Ці двоє "джентльменів" паплюжать що є сили Громадську раду доброчесності. А отой адвокат ще й нападає персонально на співкоординатора ГРД Віталія Титича, який є адвокатом родин Небесної Сотні», – пояснила пані Соколенко.

За її словами, авторка сюжету Григорьєва не дала можливості надати коментарі для сюжету жодному з представників ГРД, «чим порушила базовий стандарт журналісти – баланс думок і точок зору».

«У зв'язку з цим "прикрим самогубством" ми готуємо звернення до Незалежної медійної ради та Комісії із журналістської етики, аби ці органи дали персональну оцінку роботі журналістки Оксани Григорьєвові, а також до Нацради з питань телебачення і радіомовлення на предмет дотримання телеканалом Інтер умов ліцензії на мовлення, адже за умовами ліцензії канал має видавати новини з дотриманням стандартів», – написала член ГРД.

Також у блозі пані Соколенко зазначено, що члени Громадської ради доброчесності не будуть давати «Інтеру» ніяких коментарів, «поки право на відповідь в ефірі не отримає Віталій Титич».

Нагадаємо, спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила кримінальне провадження за інформацією про можливе незаконне збагачення народного депутата від «Опозиційного блоку», одного з власників групи каналів «Інтер» Сергія Льовочкіна. Здійснення досудового розслідування здійснюють детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). 

Народний депутат Олег Ляшко (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) пропонує Верховній Раді утворити тимчасову слідчу комісію (ТСК) з питань розслідування фактів фінансування з країни-агресора телеканалу «Інтер», що становить загрозу національній безпеці України.

13 квітня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер» через зафіксоване під час моніторингу недотримання квоти європейського та українського продукту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2089
Читайте також
17.06.2017 13:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
6 692
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
2498 дн. тому
Решили заклевать "Интер"? Не помню, чтобы "Телекритика" Лиачёвой или нынешняя "Детектор.медиа" клевали "5 канал" Порошенко
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду