Поліція затримала ще одного підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

Поліція затримала ще одного підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

16 Травня 2017
1214
16 Травня 2017
19:01

Поліція затримала ще одного підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

1214
У Києві правоохоронці затримали ще одного з підозрюваних в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка, яке три роки тому було скоєно у Черкаської області.
Поліція затримала ще одного підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка
Поліція затримала ще одного підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у своєму Facebook.

За його словами, 16 травня співробітники Черкаського ГУ НП за процесуального керівництва облпрокуратури під час проведення комплексу слідчих та оперативно-розшукових заходів у Києві затримали підозрюваного в організації резонансного вбивства журналіста Василя Сергієнка  - активного учасника Революції гідності, Героя України.

Генпрокурор повідомив, що затриманим є Мельник В.А., який в 2014 році працював начальником охорони одного з народних депутатів, а після затримання виконавців убивства тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку.  Зараз проводяться необхідні слідчі дії та вирішується питання щодо його арешту.

Раніше, у квітні поточного року, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що у Васильківському районі (Київська область) правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка, якого три роки тому було вбито у Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

За словами міністра, чоловік перебував у розшуку за ст. 146 «Викрадення людини. Троє інших підозрюваних у скоєнні злочину знаходяться на лаві підсудних.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

На фото - Василь Сергієнко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1214
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду