Поліція затримала чоловіка, який підозрюється у вбивстві журналіста Сергієнка

Поліція затримала чоловіка, який підозрюється у вбивстві журналіста Сергієнка

12 Квітня 2017
3304

Поліція затримала чоловіка, який підозрюється у вбивстві журналіста Сергієнка

3304
У Васильківському районі (Київська область) правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка, якого три роки тому було вбито у Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області
Поліція затримала чоловіка, який підозрюється у вбивстві журналіста Сергієнка
Поліція затримала чоловіка, який підозрюється у вбивстві журналіста Сергієнка

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мініістр внтурнішніх справ Арсен Аваков.

«Оперативники карного розшуку, за підтримки бійців загону спецпризначенців кримінальної поліції Черкащини та Департаменту карного розшуку Нацполіції, після тривалих пошуків – сьогодні (11 квітня – ред.) був затриманий громадянин Н., один з підозрюваних у гучному вбивстві журналіста Василя Сергієнка», – написав він. – Під час затримання підозрюваний Н. хотів втекти на автомобілі, протаранив машину поліції, спецпризначенці застосували зброю, прострелили колеса і спіймали пройдисвіта, який був до того ж озброєний пістолетом».

За словами міністра, чоловік перебував у розшуку за ст. 146 «Викрадення людини. Троє інших підозрюваних знаходяться на лаві підсудних.

«Зараз тримають обшуки за адресами, де мешкав підзрюваний Н., який тривалий час переховувався від правосуддя. Невдовзі йому поліція Черкащини пред'явить підозру», – додав пан Аваков.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

«Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини),  п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі», – повідомляє Черкаська прокуратура.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3304
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду