СБУ проводить обшуки у керівництва онлайн-сервісу YouControl

СБУ проводить обшуки у керівництва онлайн-сервісу YouControl

23 Березня 2017
2435
23 Березня 2017
11:25

СБУ проводить обшуки у керівництва онлайн-сервісу YouControl

2435
Сьогодні вранці, 23 березня, співробітники Служби безпеки України (СБУ) провели обшуки в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а потім у генерального директора YouControl Сергія Мільмана.
СБУ проводить обшуки у керівництва онлайн-сервісу YouControl
СБУ проводить обшуки у керівництва онлайн-сервісу YouControl

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомили представники онлайн-ресурсу.

«Сьогодні вранці, 23.03 обшукали квартиру комерційного директора Олени Лапи, а зараз проходять обшуки у генерального директора YouControl Сергія Мільмана. Співробітники СБУ не допустили адвоката до Олени Лапи, а зараз намагаються перешкодити і Сергію Мільману», – йдеться в повідомленні.

Представник онлайн-сервісу повідомив, що причина обшуків поки що невідома. Також він уточнив, що обшуки проводить СБУ. Офіційні коментарі юриста компанії пообіцяли дати трохи пізніше.

Судячи з повідомлення YouControl, юриста компанії СБУ допустила, але заблокувала корпоративну пошту.

Юрист і громадський активіст Клим Братківський в коментарі «Детектору медіа» заявив, що «ресурс YouControl має ознаки незаконної діяльності». У листі, який він надав редакції, йдеться про те, що «державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр» не надавало доступ до бази даних Єдиного державного реєстру онлайн-сервісу YouControl». У той же час, як він зазначив, ТОВ «Ю-Контрол» надає доступ до відомостей, які відсутні у відкритій базі даних, розміщеної на сайті Data.gov.ua.

«Є підозри, що діяльність онлайн-сервісу є незаконною, так як у законний спосіб, не зламуючи або якимось чином обходячи систему ЄДР, отримати всю інформацію неможливо, – сказав пан Братківський. – Таким чином, є всі підстави стверджувати, що ТОВ "Ю-Контрол" отримало доступ до бази Єдиного державного реєстру не з оприлюдненою бази даних на сайті http://data.gov.ua, а іншим чином, поза встановленого порядку».

Оновлюється...

Нагадаємо, 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to.

У грудні Київською місцевою прокуратурою №3 спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України припинено діяльність піратського веб-сайту Baltazar.org.ua, власники якого упродовж тривалого часу порушували авторські права відомих у світі компаній – членів Motion Picture Association.

В кінці лютого 2017 року працівниками Київського управління кіберполіції викрито на Чернігівщині організатора регіонального інтернет-ресурсу sosnica.io.ua, який займався розповсюдженням та трансляцією піратського контенту. Збитки правовласників оцінюються на суму більше 1 млн грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2435
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду