В Одесі припинено діяльність онлайн-кінотеатру icinemax.net

В Одесі припинено діяльність онлайн-кінотеатру icinemax.net

13 Березня 2017
1942
13 Березня 2017
15:00

В Одесі припинено діяльність онлайн-кінотеатру icinemax.net

1942
Працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Одеській області Причорноморського управління кіберполіції було викрито організатора інтернет-ресурсу icinemax.net, який розповсюджував та транслював піратський контент
В Одесі припинено діяльність онлайн-кінотеатру icinemax.net
В Одесі припинено діяльність онлайн-кінотеатру icinemax.net

Про це повідомляє Кіберполіція.

Як з'ясувалося, адмініструванням та наповненням онлайн-кінотеатру займався мешканець Миколаївської області. У нього під час обшуку працівники відділу протидії кіберзлочинам виявили та вилучили комп'ютерну техніку, за допомогою якої здійснювалася робота щодо підтримання діяльності веб-ресурсу icinemax.net.

Як зазначено, своїми діями, зловмисник завдав правовласникам збитків на загальну суму більше 3 млн грн.

Діяльність Інтернет ресурсу припинено. Триває досудове розслідування.

«За вчинені дії зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді значного штрафу або позбавлення волі на строк до двох років, з конфіскацією всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм», – повідомила Кіберполіція.

Нагадаємо, 15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to.

Наступного дня про припинення роботи заявив онлайн-кінотеатр Ex.ua.

Причиною припинення роботи ресурсу, за інформацією в офіційному повідомленні, став новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частина, що стосується боротьби з піратством.

Утім, 17 листопада Президент України ветував закон і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями щодо його покращення. 

У грудні Київською місцевою прокуратурою №3 спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України припинено діяльність піратського веб-сайту Baltazar.org.ua, власники якого упродовж тривалого часу порушували авторські права відомих у світі компаній – членів Motion Picture Association.

В кінці лютого 2017 року працівниками Київського управління кіберполіції викрито на Чернігівщині організатора регіонального інтернет-ресурсу sosnica.io.ua, який займався розповсюдженням та трансляцією піратського контенту. Збитки правовласників оцінюються на суму більше 1 млн грн.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1942
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду