Пінчук найняв лобісткою у США колишню журналістку телеканалу Fox News

Пінчук найняв лобісткою у США колишню журналістку телеканалу Fox News

15 Березня 2017
1793
15 Березня 2017
09:29

Пінчук найняв лобісткою у США колишню журналістку телеканалу Fox News

1793
Український мільярдер, власник медіахолдингу StarLightMedia Віктор Пінчук найняв колишню журналістку Моніку Кроулі, яка розглядалася на одну з високих посад у оточенні президента Дональда Трампа, лобісткою своїх інтересів у Сполучених Штатах.
Пінчук найняв лобісткою у США колишню журналістку телеканалу Fox News
Пінчук найняв лобісткою у США колишню журналістку телеканалу Fox News

Про це передає УНН з посиланням на американське видання Washington Examiner.

«Консервативний коментатор Моніка Кроулі, яка після скандалу з плагіатом втратила можливість працевлаштування на посаду речника Ради національної безпеки в адміністрації президента Д.Трампа, була зареєстрована в якості іноземного агента, що працює на українського мільярдера Віктора Пінчука», - йдеться в повідомленні.

Як роз’яснює видання «Голос Америки», термін «іноземний агент» охоплює лобізм в інтересах урядів закордонних країн та приватних осіб з поза меж США.

Документ, який свідчить про реєстрацію Моніки Кроулі, підписаний 10 березня, розміщений на веб-сайті Міністерства юстиції  відповідно до Закону про реєстрацію статуту іноземних агентів.

Лобістка Віктора Пінчука працюватиме в підпорядкуванні політолога Дага Шаєна та надаватиме послуги Віктору Пінчуку на умовах неповного робочого дня.

Раніше Моніка Кроулі була журналісткою телеканалу Fox News.

У ЗМІ зазначили, що в 2015 році Фонд Пінчука пожертвував 150 тис. дол. «Фонду Трампа» для виступу Дональда Трампа на Європейській зустрічі з питань безпеки.

Як писав «Детектор медіа», Wall Street Journal опублікувала статтю Віктора Пінчука, яка має назву «Україна повинна зробити болючі компроміси заради миру з Росією». В ній містяться наступні тези:

- Крим не повинен бути повернутий Україні - а сам зможе приєднатися, років через 15-20, коли Україна стане стабільною і процвітаючою країною;

- Вибори в ОРДЛО треба проводити навіть при тому, що Україна не отримає повний контроль над цими територіями і кордоном;

- Крим не повинен встати на шляху угоди з Росією, яка призведе до встановлення миру;

- Щоб не турбувати нервових сусідів, потрібно відкласти спроби стати членом ЄС і НАТО в найближчій або середньостроковій перспективі.

Стаття була опублікована 29 грудня 2016 року.

Згодом видання The Wall Street Journal опублікувало колонку заступника глави Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва, в якій він відповідає на пропозиції олігарха, мецената і власника медіа-холдингу StarLightMedia Віктора Пінчука, який раніше також опублікував колонку у The Wall Street Journal про своє бачення розв’язання конфлікту на Донбасі.

Служба безпеки України розпочала розслідування щодо олігарха, мецената і власника медіахолдингу StarLightMedia Віктора Пінчука, який раніше опублікував колонку у The Wall Street Journal і виклав власне бачення розв’язання конфлікту на Донбасі.

На фото - Моніка Кроулі 

Фото: АР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1793
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду