detector.media
15.03.2017 09:29
Пінчук найняв лобісткою у США колишню журналістку телеканалу Fox News
Пінчук найняв лобісткою у США колишню журналістку телеканалу Fox News
Український мільярдер, власник медіахолдингу StarLightMedia Віктор Пінчук найняв колишню журналістку Моніку Кроулі, яка розглядалася на одну з високих посад у оточенні президента Дональда Трампа, лобісткою своїх інтересів у Сполучених Штатах.

Про це передає УНН з посиланням на американське видання Washington Examiner.

«Консервативний коментатор Моніка Кроулі, яка після скандалу з плагіатом втратила можливість працевлаштування на посаду речника Ради національної безпеки в адміністрації президента Д.Трампа, була зареєстрована в якості іноземного агента, що працює на українського мільярдера Віктора Пінчука», - йдеться в повідомленні.

Як роз’яснює видання «Голос Америки», термін «іноземний агент» охоплює лобізм в інтересах урядів закордонних країн та приватних осіб з поза меж США.

Документ, який свідчить про реєстрацію Моніки Кроулі, підписаний 10 березня, розміщений на веб-сайті Міністерства юстиції  відповідно до Закону про реєстрацію статуту іноземних агентів.

Лобістка Віктора Пінчука працюватиме в підпорядкуванні політолога Дага Шаєна та надаватиме послуги Віктору Пінчуку на умовах неповного робочого дня.

Раніше Моніка Кроулі була журналісткою телеканалу Fox News.

У ЗМІ зазначили, що в 2015 році Фонд Пінчука пожертвував 150 тис. дол. «Фонду Трампа» для виступу Дональда Трампа на Європейській зустрічі з питань безпеки.

Як писав «Детектор медіа», Wall Street Journal опублікувала статтю Віктора Пінчука, яка має назву «Україна повинна зробити болючі компроміси заради миру з Росією». В ній містяться наступні тези:

- Крим не повинен бути повернутий Україні - а сам зможе приєднатися, років через 15-20, коли Україна стане стабільною і процвітаючою країною;

- Вибори в ОРДЛО треба проводити навіть при тому, що Україна не отримає повний контроль над цими територіями і кордоном;

- Крим не повинен встати на шляху угоди з Росією, яка призведе до встановлення миру;

- Щоб не турбувати нервових сусідів, потрібно відкласти спроби стати членом ЄС і НАТО в найближчій або середньостроковій перспективі.

Стаття була опублікована 29 грудня 2016 року.

Згодом видання The Wall Street Journal опублікувало колонку заступника глави Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва, в якій він відповідає на пропозиції олігарха, мецената і власника медіа-холдингу StarLightMedia Віктора Пінчука, який раніше також опублікував колонку у The Wall Street Journal про своє бачення розв’язання конфлікту на Донбасі.

Служба безпеки України розпочала розслідування щодо олігарха, мецената і власника медіахолдингу StarLightMedia Віктора Пінчука, який раніше опублікував колонку у The Wall Street Journal і виклав власне бачення розв’язання конфлікту на Донбасі.

На фото - Моніка Кроулі 

Фото: АР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY