З окупованого Криму намагаються припинити українське радіомовлення на півострів

З окупованого Криму намагаються припинити українське радіомовлення на півострів

2 Березня 2017
1739
2 Березня 2017
19:28

З окупованого Криму намагаються припинити українське радіомовлення на півострів

1739
Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом відбувається «дуель» між радіостанціями, які ведуть мовлення з території материкової України, і радіостанціями, які ведуть мовлення з анексованого півострова.
З окупованого Криму намагаються припинити українське радіомовлення на півострів
З окупованого Криму намагаються припинити українське радіомовлення на півострів

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії». 

«На адмінкордоні в нас відбувається «радіодуель». І вона проходить за правилами, які ми встановлюємо. За їхніми ініціативами видно, що вони не мають ресурсів. І все, що вони можуть, – це встановити передавачі», – сказав член Нацради.

Також він додав, що мовлення з території окупованих Красноперекопська і Джанкоя відбувалося раніше, і охоплювало певну частину Херсонської області.

«Зі свого боку ми встановили першу вежу на Чонгарі, збільшуємо вежу в Чаплинці. Це дозволить нам поширити мовлення на територію Криму. Ми мовимо на Крим на більшу територію, ніж вони можуть вести мовлення на Херсонську область, тому що у нас більш потужні передавачі і на адмінкордоні стоїть вежа. Протягом цього року питання щодо мовлення окупантів на Херсонщину ми намагатимемося вирішити. Це нам допоможе зробити Закон «Про особливий режим мовлення»», – прокоментував Сергій Костинський.

Раніше депутат Держдуми Росії Руслан Бальбек повідомив, що в Криму запустили радіомовлення на південь Херсонської області.

Нагадаємо, 2 грудня на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» біля адмінмежі з Кримом було розпочато будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва  - 500 тисяч гривень. 

3 грудня так званий «міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму» Дмитро Полонський заявив, що мовлення українських медіа на територію Криму, яке планується розпочати за допомогою телевежі, будівництво якої розпочато 2 грудня в Херсонській області, буде припинено як таке, що «не відповідає російському законодавству». 

Натомість Сергій Костинський заявив, що окупаційній владі у Криму не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься на південні райони Херсонщини та анексований Росією півострів з нової телекомунікаційної вежі, яку побудують біля контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар».

25 грудня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що телекомунікаційна вежа біля контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» вже становить 90 метрів заввишки.

10 січня влада Херсонщини повідомила, що будівництво телевежі на адмінмежі з окупованим Росією Кримом для відновлення українського мовлення на півострів планують закінчити до кінця січня 2017 року.

25 січня стало відомо, що будівництво телевежі завершено.

У лютому 2017 року 150-метрова телевежа, збудована біля села Чонгар Генічеського району Херсонської області, почала трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі. Сергій Костинський повідомив, що в районі Сімферополя можна слухати «Українське радіо» на 100.7 та Meydan Radiosı на 101.4 та 90.8. Очікується включення «Радіо Крым. Реалии» та «Херсон FM».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1739
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
NATA
2582 дн. тому
за 3 года противостояния (вдуматься только) укр. и рос. - по-моему все уже поумнели,разбираются, кто когда где и сколько врет, слушать надо всех, выводы за нами, за гражданами, не надо быть "ягнятами".
Александр
2583 дн. тому
Вот ты первый кто его должен слушать ушастый
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду