Українські хакери зламали листування російського агента, який влаштовував провокації у Польщі

Українські хакери зламали листування російського агента, який влаштовував провокації у Польщі

1 Березня 2017
1400
1 Березня 2017
12:25

Українські хакери зламали листування російського агента, який влаштовував провокації у Польщі

1400
Українські хакери з «Кіберхунти» та «Українського кіберальянсу» зламали листування одного з координаторів «русского мира» в Східній Європі, білоруса Олександра Усовського, який займався проплаченими антиукраїнськими акціями у Польщі
Українські хакери зламали листування російського агента, який влаштовував провокації у Польщі
Українські хакери зламали листування російського агента, який влаштовував провокації у Польщі

Про це повідомляє InformNapalm.

Хакери проаналізували дамп поштової скриньки alvarus@list.ru і простежили зв'язок Усівського з російськими кураторами.

Як повідомляється, протягом останніх декількох років Усовський активно намагався просувати свої проросійські проекти представникам Росії, зареєстрував некомерційну організацію в Словаччині і намагався побудувати проросійську мережу в Східній Європі.

«У серпні 2014-го року Усовський отримав 100 тис євро на організацію проросійських мітингів на підтримку "Новоросії" в Східній Європі. Активні акції проводилися в період з серпня по жовтень 2014-го року. Пізніше, звіт за цими акціями Усовський розсилав всім потенційним майбутнім партнерам. Гроші на організацію акції виділив російський олігарх Костянтин Малофєєв, який в той час курирував напрямок "ДНР-ЛНР" у зовнішній політиці Росії,  – пише InformNapalm. – Основна частина коштів була витрачена на організацію мітингів проти Порошенка і української армії, за "Новоросію" і «русский мир». Частина коштів також пішла на боротьбу з пам'ятниками воїнам УПА в Польщі».

Також зазначено, що у серпні-жовтні 2014 року Усовський влаштовував антиукраїнські акції в Польщі – він знайомився з активістами правих рухів з організації OWP (Obóz Wielkiej Polski), Samooborona Матеуша Піскорського і деякими іншими.

InformNapalm пише, що за проросійськими акціями простесту в Польщі та інших країнах Східної Європи найчастіше стоїть Росія, а «патріотичні пориви» «польських правих» оплачує Кремль. 

«Акція з пам'ятником УПА і виїздом на мітинг в Будапешт обійшлася російському бюджету всього в 2 тис. доларів (або євро)», - йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, наприкінці вересня українська група хакерів опублікувала листи, які, як вони стверджують, мають стосунок до помічника російського президента Володимира Путіна Владислава Суркова. 3 листопада хакери повідомили про публікації нової частини зламаної пошти Суркова.

У разі автентичності листів підтвердиться втручання Кремля у внутрішні справи України, зокрема його роль у формуванні сепаратистських угруповань на Донбасі в 2014 році.

Служба безпеки України (СБУ) веде перевірку цих листів.

У кінці листопада хакери українського кіберальянсу зламали електронні скриньки російських військових на Донбасі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1400
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду