Українські хакери отримали доступ до пошти «військової комендатури ДНР»

Українські хакери отримали доступ до пошти «військової комендатури ДНР»

29 Листопада 2016
1564
29 Листопада 2016
13:31

Українські хакери отримали доступ до пошти «військової комендатури ДНР»

1564
Хакери українського кіберальянсу зламали електронні скриньки російських військових на Донбасі
Українські хакери отримали доступ до пошти «військової комендатури ДНР»
Українські хакери отримали доступ до пошти «військової комендатури ДНР»

Про це пише УНІАН та посилається на Facebook волонтера-розслідувача Михайла Кузнєцова.

Хакери українського кіберальянсу завершили операцію «Комендант» зі зламу електронних скриньок військових комендатур російських окупаційних військ на території Донецької області та збору оперативної інформації

«Хактивістам вдалося отримати доступ до поштових адрес 13 регіональних відділень так званої військової комендатури "ДНР". Протягом півроку дані з цих ящиків оперативно передавалися для аналізу волонтерам-розвідникам InformNapalm, співробітникам центру "Миротворець", СБУ і ССО», - пише волонтер.

Як зазначено, внаслідок операції вдалося ідентифікувати особовий склад усіх регіональних відділень; тип і кількість техніки, а також озброєння, яким володіє цей військовий підрозділ; найманців і кадрових російських військовослужбовців, які згадувалися у звітах щодо порушників; встановити маршрути пересування патрулів військової комендатури; маршрути проходження колон військової техніки окупованими територіями Донецької області; позиції секретів у місцях проходження військових колон; точну дислокацію підрозділів російських окупаційних військ.

Нагадаємо, наприкінці вересня українська група хакерів опублікувала листи, які, як вони стверджують, мають стосунок до помічника російського президента Володимира Путіна Владислава Суркова. 3 листопада хакери повідомили про публікації нової частини зламаної пошти Суркова.

У разі автентичності листів підтвердиться втручання Кремля у внутрішні справи України, зокрема його роль у формуванні сепаратистських угруповань на Донбасі в 2014 році.

Служба безпеки України (СБУ) веде перевірку цих листів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1564
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду