detector.media
01.03.2017 12:25
Українські хакери зламали листування російського агента, який влаштовував провокації у Польщі
Українські хакери зламали листування російського агента, який влаштовував провокації у Польщі
Українські хакери з «Кіберхунти» та «Українського кіберальянсу» зламали листування одного з координаторів «русского мира» в Східній Європі, білоруса Олександра Усовського, який займався проплаченими антиукраїнськими акціями у Польщі

Про це повідомляє InformNapalm.

Хакери проаналізували дамп поштової скриньки alvarus@list.ru і простежили зв'язок Усівського з російськими кураторами.

Як повідомляється, протягом останніх декількох років Усовський активно намагався просувати свої проросійські проекти представникам Росії, зареєстрував некомерційну організацію в Словаччині і намагався побудувати проросійську мережу в Східній Європі.

«У серпні 2014-го року Усовський отримав 100 тис євро на організацію проросійських мітингів на підтримку "Новоросії" в Східній Європі. Активні акції проводилися в період з серпня по жовтень 2014-го року. Пізніше, звіт за цими акціями Усовський розсилав всім потенційним майбутнім партнерам. Гроші на організацію акції виділив російський олігарх Костянтин Малофєєв, який в той час курирував напрямок "ДНР-ЛНР" у зовнішній політиці Росії,  – пише InformNapalm. – Основна частина коштів була витрачена на організацію мітингів проти Порошенка і української армії, за "Новоросію" і «русский мир». Частина коштів також пішла на боротьбу з пам'ятниками воїнам УПА в Польщі».

Також зазначено, що у серпні-жовтні 2014 року Усовський влаштовував антиукраїнські акції в Польщі – він знайомився з активістами правих рухів з організації OWP (Obóz Wielkiej Polski), Samooborona Матеуша Піскорського і деякими іншими.

InformNapalm пише, що за проросійськими акціями простесту в Польщі та інших країнах Східної Європи найчастіше стоїть Росія, а «патріотичні пориви» «польських правих» оплачує Кремль. 

«Акція з пам'ятником УПА і виїздом на мітинг в Будапешт обійшлася російському бюджету всього в 2 тис. доларів (або євро)», - йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, наприкінці вересня українська група хакерів опублікувала листи, які, як вони стверджують, мають стосунок до помічника російського президента Володимира Путіна Владислава Суркова. 3 листопада хакери повідомили про публікації нової частини зламаної пошти Суркова.

У разі автентичності листів підтвердиться втручання Кремля у внутрішні справи України, зокрема його роль у формуванні сепаратистських угруповань на Донбасі в 2014 році.

Служба безпеки України (СБУ) веде перевірку цих листів.

У кінці листопада хакери українського кіберальянсу зламали електронні скриньки російських військових на Донбасі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY